LM: Šestka Mariboru klubovým rekordom Chelsea, Mourinho chválil tím

NETKY.SK • 22 Október 2014, 12:11 • 2 min
LM: Šestka Mariboru klubovým rekordom Chelsea, Mourinho chválil tím

LONDÝN - Futbalisti Chelsea Londýn utorňajším víťazstvom 6:0 nad Mariborom vytvorili nový klubový rekord v Lige majstrov. Dvoma gólmi sa pod neho podpísal belgický krídelník Eden Hazard, po návrate do zostavy "The Blues" sa do streleckej listiny zapísali obaja hrdinovia z víťazného finále LM 2012 - útočník Didier Drogba a stopér John Terry.

slovakia

left justify in out

Rozhodnuté bolo prakticky už po prvom polčase, ktorý Chelsea vyhrala 3:0, po zmene strán však neubrala nohu z plynu a nasúkala súperovi ďalšie tri góly.

 

Chelsea patrí so 7 bodmi pozícia na čele tabuľky G-skupiny a už 12 zápasov v sérii neokúsila pocit prehry. V druhom súboji utorňajšieho večera Schalke 04 Gelsenkirchen vydolovalo tri body proti Sportingu Lisabon, keď víťazný gól na 4:3 strelil v tretej minúte nadstaveného času z jedenástky Choupo-Moting. "Chelsea bola nad naše sily. Pre mňa je jedným z najhorúcejších favoritov na zisk trofeje Ligy majstrov. Má skvelé individuality a dnešný výkon súpera bol jednoducho fenomenálny," komentoval vystúpenie domácich "The Blues" kouč Mariboru Ante Šimundža.

 

Jeho náprotivok Jose Mourinho sa nenechal ukolísať sladkými slovami. "Je za nami len polovica zápasov skupinovej fázy. Hrá sa ešte o 9 bodov. Cesta do finále je teda dlhá, navyše ešte si nemôžeme byť úplne istí ani postupom zo skupiny. Ďalším krokom k nemu bude víťazstvo v Maribore. Výsledok z domáceho súboja naznačuje, že po nič iné si tam ani nepôjdeme. Musíme však rešpektovať aj ostatných súperov, dobrú pozíciu má Schalke a Sporting Lisabon má tiež dobré mužstvo. Mňa potešil sebavedomý výkon mužstva. Našli sme rovnováhu v mužstve, silné individuality sa obetujú pre kolektívny úspech a to je vo futbale najdôležitejšie. Páčil sa mi prístup hráčov, ktorí aj za stavu 3:0 chceli útočiť a zvýšiť skóre. Výsledkom je pekné víťazstvo," povedal Mourinho.

 

Hrdinom zápasu bol Hazard, ktorý okrem dvoch gólov hýril pohybom a aktivitou. "Hralo sa mi veľmi dobre, bol to dobrý zápas. Darilo sa nám v útočnej fáze a sme radi, že sme si udržali čisté konto. Je dôležité, že sme zostali na čele skupiny. Máme výbornú pozíciu na postup, do osemfinále chceme ísť z prvého miesta," pridal svoj postreh Hazard.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies