LM: Na Bayern čaká zápas sezóny, Real myslí na desiatu trofej

NETKY.SK • 28 Apríl 2014, 10:16 • 2 min
LM: Na Bayern čaká zápas sezóny, Real myslí na desiatu trofej

MNÍCHOV - Na nemecký futbalový klub Bayern Mníchov čaká v utorok zrejme najdôležitejší domáci zápas v tejto sezóne. Bavori privítajú v Allianz Arene v odvete semifinále Ligy majstrov 2013/2014 španielsky Real Madrid.

slovakia

left justify in out

Úvodné meranie síl na Pyrenejskom polostrove sa pred týždňom skončilo víťazstvom hostiteľa 1:0. Odveta sa tradične začne o 20.45 h SELČ a povedie ju portugalský hlavný arbiter Pedro Proenca.

 

Päťnásobný víťaz Ligy šampiónov Bayern sa môže stať prvým úspešným obhajcom primátu za ostatných viac ako 20 rokov. Naposledy sa to podarilo milánskemu AC v roku 1990, vtedy bol jeho trénerom Carlo Ancelotti, ktorý momentálne sedí práve na lavičke Realu. Mníchovčania majú šancu dostať sa do tretieho finále LM po sebe, čím vyrovnajú rekord Juventusu Turín z rokov 1996, 1997 a 1998. 

Bayern sa na odvetu naladil sobotňajším vysokým víťazstvom 5:2 nad Brémami, hoci zaostával 1:2. "Úplne verím svojmu tímu. Spolu to môžeme dokázať," povedal pre oficiálnu stránku Mníchovčanov ich tréner Pep Guardiola, ktorého doplnil útočník Thomas Müller: "Musíme zostať pozitívni. Dúfam, že sa do utorka udržíme v dobrej nálade." 

 

Zisk jubilejnej desiatej trofeje za triumf v Lige majstrov je pre Real Madrid zrejme zakliaty, španielske mužstvo neprešlo cez semifinále v ostatných troch edíciách súťaže. "Biely balet" má Bayernu čo vracať, bavorský tím ho vyradil v tejto fáze v sezóne 2011/2012. Real naposledy vyhral "ušatú trofej" pred 12 rokmi vo finále proti Leverkusenu. Zaujímavé je, že Madridčania vo vyraďovacej fáze v tomto ročníku vždy narazili na nemeckého súpera. V osemfinále prešli cez Schalke a vo štvrťfinále si poradili s Borussiou Dortmund. 

 

Ancelottiho zverenci zvládli generálku na utorkové meranie síl, v sobotu bez problémov zdolali Osasunu 4:0. "V tejto fáze súťaže je psychologický aspekt oveľa dôležitejší než taktika. Ak by sa mi podarilo získať desiatu trofej pre Real Madrid hneď v prvom roku pôsobenia, bolo by to neuveriteľné. Máme jasne definovaný štýl hry, predvádzame kvalitný futbal a v útoku sme schopní byť veľmi efektívni," citovala oficiálna stránka Realu slová talianskeho kormidelníka. 

 

Bayernu budú v utorok pre zranenia chýbať stredopoliari Xherdan Shaqiri (zadný stehenný sval), Thiago Alcantara (koleno) a brankár Tom Starke (nešpecifikované). Realu Madrid určite nepomôžu obranca Álvaro Arbeloa a útočník Jesé Rodríguez (obaja koleno), otázny je štart Garetha Balea, Samiho Khediru a Cristiana Ronalda. 

Program futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 - utorok 29. apríla: 

Semifinále - odveta (začiatok o 20.45 h SELČ): 
Bayern Mníchov (Nem.) - Real Madrid (Šp.) - prvý zápas: 0:1, rozhoduje: Proenca (Portug.) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies