LM: Manchester City so šancou na revanš proti FC Barcelona

NETKY.SK • 15 December 2014, 15:30 • 2 min
LM: Manchester City so šancou na revanš proti FC Barcelona

NYON - Pondelkový žreb jarného osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2014/2015 proti sebe postavil "starých známych" z minulej sezóny, anglický Manchester City a španielsky klubu FC Barcelona.

slovakia

left justify in out

Dvojica si to rozdala v rovnakej fáze kontinentálnej klubovej súťaže číslo jeden aj v predchádzajúcej edícii, z postupu sa po súhrnnom výsledku 4:1 radovali Katalánci, keď zvíťazili 2:0 vonku a 2:1 doma.

 

"Citizens" budú mať príležitosť na revanš 24. februára budúceho roka doma na Etihad Stadium a v odvete 18. marca na Nou Campe. "Je to pre nás obdobná situácia ako v minulej sezóne. City majú dobrý tím a aj vlani ho mali. Chcú a potrebujú veľký výsledok, o to budú nebezpečnejší. Pamätám si na ten dvojzápas z vlaňajška, zvládli sme prvý duel u súpera, to bol kľúč k úspechu," povedal športový riaditeľ FC Barcelona Andoni Zubizaretta. Tréner "blaugranas" Luis Enrique označil hlavnú hrozbu anglického majstra: "Agüero patrí medzi desať najlepších hráčov sveta. Neprekvapím, keď poviem, že úplne najlepším je Messi," uviedol Enrique. 

 

Špeciálne stretnutie čaká na futbalového riaditeľa Manchesteru City Txikiho Begiristaina, ktorý si počas aktívnej hráčskej kariéry obliekal aj dres katalánskeho veľkoklubu. "Je to neuveriteľné, budúci rok už radšej na žreb neprídeme," zažartoval si Begiristain. "Výkony proti Bayernu Mníchov a AS Rím nám dodali sebavedomie. Oproti minulému ročníku sme sa posilnili, vpredu sme nebezpeční," citoval 50-ročného Španiela server eurosport.yahoo.com. 

Zatiaľ čo katalánsky gigant je štvornásobný šampión Ligy majstrov a až trinásťkrát sa radoval z víťazstva v základnej skupine, Manchester City túži po vylepšení zatiaľ chabej európskej bilancie a osemfinálovej účasti z vlaňajška. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies