LM: Hamšík proti Ronaldovi!

NETKY.SK • 12 December 2016, 12:27 • 2 min
LM: Hamšík proti Ronaldovi!

NYON - Obhajca prvenstva Real Madrid nastúpi v jarnom osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2016/2017 proti SSC Neapol so slovenským kapitánom Marekom Hamšíkom. Pondelkový poludňajší žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone rozhodol aj o tom, že iný španielsky zástupca FC Barcelona si zmeria sily s Parížom Saint-Germain a Bayern Mníchov bude čeliť londýnskemu FC Arsenal. Súperom Manchestru City je AS Monako.

slovakia

left justify in out

Medzi osmičku najlepších v tohtosezónnej edícii Ligy majstrov sa s určitosťou nedostane jeden z dvojice FC Porto - Juventus Turín, resp. Bayer Leverkusen - Atlético Madrid. Úradujúci anglický šampión Leicester City sa predstaví proti FC Sevilla, Borussia Dortmund sa dvakrát stretne s Benficou Lisabon. Prvé zápasy osemfinále odohrajú 14., 15., 21. a 22. februára, odvety 7., 8., 14. a 15. marca 2017. 

Pred žrebom osemfinále LM tradične platilo, že sa spolu nemôžu stretnúť tímy z rovnakej základnej skupiny ani krajiny. Víťazi skupín figurovali medzi nasadenými mužstvami a výhodu domáceho prostredia budú mať zhodne v osemfinálovej odvete. 

Paríž Saint-Germain a FC Barcelona sa v ostatných sezónach Ligy majstrov stretávajú pravidelne. Katalánci uspeli vo štvrťfinálových vzájomných meraniach síl v ročníkoch 2012/2013 aj 2014/2015, v predminulom ročníku tieto dve mužstvá na seba narazili aj v základnej skupine. PSG doma zvíťazil 3:2, Barcelona triumfovala na Camp Nou 3:1. 

Aj Bayern s Arsenalom sa dobre poznajú z nedávnych konfrontácií v LM. Bavori eliminovali Londýnčanov v osemfinále v sezónach 2012/2013 aj 2013/2014 a predtým tiež v ročníku 2004/2005. 

Bayer Leverkusen a madridské Atlético si zmerali sily v základnej skupine Európskej ligy 2010/2011, dvakrát sa zrodila remíza 1:1. V osemfinále LM 2014/2015 oba tímy zvíťazili v domácom prostredí 1:0, o postupe Atlética rozhodli strely zo značky pokutového kopu. 

Štvrťfinále Ligy majstrov vyžrebujú 17. marca a semifinále 21. apríla 2017. Od štvrťfinále už neplatia žiadne obmedzenia podľa nasadenia, rovnakej krajiny či predchádzajúceho spoločného účinkovania v jednej skupine. Finále sa uskutoční v sobotu 3. júna 2017 na Národnom štadióne vo waleskom Cardiffe. 

 

Osemfinálové dvojice futbalovej Ligy majstrov 2016/2017, ktoré vyžrebovali v pondelok v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone: 


Manchester City (Angl.) - AS Monako (Fr.) 
Real Madrid (Šp.) - SSC Neapol (Tal.) 
Benfica Lisabon (Portug.) - Borussia Dortmund (Nem.) 
Bayern Mníchov (Nem.) - FC Arsenal (Angl.) 
FC Porto (Portug.) - Juventus Turín (Tal.) 
Bayer Leverkusen (Nem.) - Atlético Madrid (Šp.) 
Paríž Saint-Germain (Fr.) - FC Barcelona (Šp.) 
FC Sevilla (Šp.) - Leicester City (Angl.) 


Zloženie košov pred žrebom: 


1. kôš - víťazi základných skupín (nasadení): FC Arsenal (Angl.), SSC Neapol (Tal.), FC Barcelona (Šp.), Atlético Madrid (Šp.), AS Monako (Fr.), Borussia Dortmund (Nem.), Leicester City (Angl.), Juventus Turín (Tal.) 

2. kôš - postupujúci z druhých miest v základných skupinách (nenasadení): Paríž Saint-Germain (Fr.), Benfica Lisabon (Portug.), Manchester City (Angl.), Bayern Mníchov (Nem.), Bayer Leverkusen (Nem.), Real Madrid (Šp.), FC Porto (Portug.), FC Sevilla (Šp.) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies