LM: Brahimi hrdinom Porta, v premiérovom dueli s hetrikom

NETKY.SK • 18 September 2014, 13:54 • 2 min
LM: Brahimi hrdinom Porta, v premiérovom dueli s hetrikom

PORTO - Vstupom ako z rozprávky sa prezentovali v stredajšom dueli H-skupiny futbalovej Ligy majstrov hráči portugalského tímu FC Porto, ktorí deklasovali v domácom prostredí bieloruského šampióna BATE Borisov 6:0 a dosiahli svoje najvyššie víťazstvo v európskych pohároch.

slovakia

left justify in out

Na Estádio do Dragao hral "prvé husle" najmä autor hetriku Yacine Brahimi. Dvadsaťštyriročný reprezentant Alžírska (nar. 8. februára 1990), ktorý sa narodil v Paríži, strelil tri góly pri svojej premiére v zápase hlavnej fázy Ligy majstrov. Brahimi otvoril skóre v 5. min po zlom vyhodení lopty brankárom Borisova Černikom, následne zvýšil v 32. min na 2:0 po sóle z polovice ihriska a v 57. min stanovil na priebežných 4:0 , keď presne namieril z priameho kopu. 

 

"Skupinovú fázu sme začali najlepším možným spôsobom - vysokým víťazstvom. Bol to môj prvý zápas na takejto úrovni a hneď som dal tri góly. Mám z nich obrovskú radosť, je to však aj zásluha spoluhráčov. Zároveň ide o môj prvý hetrik v kariére, dodá mi to chuť do ďalšej futbalovej práce," citoval portál uefa.com slová bývalého francúzskeho mládežníckeho reprezentanta Brahimiho, ktorý prišiel do Porta v lete za 6,5 milióna eur zo španielskej Granady. 

 

Vedenie portugalského klubu zaujal výkonmi na nedávnych majstrovstvách sveta v Brazílii, kde sa Alžírsko dostalo až do osemfinále (v ňom prehralo s neskorším šampiónom z Nemecka iba 1:2 po predĺžení, pozn.) a Yacine strelil aj jeden gól - proti Kórejskej republike prispel v základnej skupine k víťazstvu 4:2. Hrdina stredajšieho portského duelu proti Borisovu však zostáva skromný. "Vo futbale sa ešte stále musím veľa učiť a tvrdo pracovať. Som vďačný fanúšikom, ktorí mi pri odchode z trávnika po hodine hry pripravili búrlivé ovácie. Verím, že im ponúkneme aj ďalšie dôvody na úsmev," uviedol Yacine Brahimi, ktorý začal so seniorským futbalom vo francúzskych mužstvách Rennes a Clermont Foot. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies