LM: Bayern vyhral 11. domáci zápas za sebou, Benfica má šancu

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 10:59 • 2 min
LM: Bayern vyhral 11. domáci zápas za sebou, Benfica má šancu

MNÍCHOV - Futbalisti nemeckého Bayernu Mníchov vyhrali jedenásty domáci zápas v Lige majstrov, o ich víťazstve 1:0 nad Benficou Lisabon rozhodol rýchlym gólom v 2. minúte Arturo Vidal.

slovakia

left justify in out

"Som spokojný, pretože poznáme súperove kvality. Náš výkon bol dobrý. Do Lisabonu ideme s cieľom vyhrať," povedal pre oficiálnu stránku Mníchovčanov tréner Pep Guardiola. Bavori vstúpili do zápasu s výrazným tlakom, ktorý korunoval presnou hlavičkou Vidal. Ako sa neskôr ukázalo, išlo o víťazný zásah. "Hráči sa držali taktického plánu. Som nadšený, pretože sme hrali excelentne. Síce náš plán nezahŕňal rýchly gól Bayernu, ale sme v pozícii, v ktorej máme šancu. Všetko je pred zápasom u nás otvorené, vydáme zo seba všetko," pochválil svojich zverencov tréner Benficy Rui Vitoria.

 

Lisabončania zvládli v Allianz Aréne nápor domácich, vďaka čomu nie sú pred odvetou bez šance. Bayern mal územnú prevahu, ale viac ako jeden gól nedokázal vsietiť. Benfica iba v jedinom prípade mierila na brankára Neuera, pokus Jonasa v 57. minúte však reprezentant Nemecka bez problémov chytil.

 

"Benfica má dobrý tím. Urobili sme si viacero šancí v prvom polčase, ale v druhom polčase sa lepšie vyrovnali s našim tlakom. Radšej by sme vyhrali vyšším rozdielom, ale berieme aj 1:0," uviedol Thomas Müller. Domáce víťazstvo Bayernu podčiarklo viacero miľníkov, Bavori vyhrali 150. domáci zápas v niektorom z európskych pohárov. Tréner Guardiola je známy rotáciou v tíme Mníchova, v 150. zápase, ktorý viedol, nasadil v poradí 138 rôznu základnú jedenástku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies