LL Cool J bude piaty raz po sebe uvádzať udeľovanie cien Grammy

NETKY.SK • 16 December 2015, 18:23 • 2 min
LL Cool J bude piaty raz po sebe uvádzať udeľovanie cien Grammy

BRATISLAVA - Americký rapper a herec LL Cool J bude piaty raz po sebe moderovať odovzdávanie cien Grammy, ktorého 58. ročník sa uskutoční 15. februára v losangeleskom Staples Center.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol prezident americkej Národnej akadémie nahrávacích umení a vied Neil Portnow, 47-ročného rodáka z New Yorku si opäť vybrali, pretože jeho osobnosť a energia v minulosti ceremoniál perfektne naladili.


Tohtoročnému zoznamu kandidátov na Grammy vládne Kendrick Lamar, ktorý si na konto pripísal jedenásť nominácií. Vďaka nahrávke To Pimp A Butterfly (2015) má možnosť získať okrem ocenenia v kategórii Najlepší rapový album aj najprestížnejšiu cenu, ktorou je Album roka. Okrem toho môže vďaka skladbe Alright získať ocenenia v kategóriách Pieseň roka, Najlepší rapový výkon, Najlepšie hudobné video či Najlepšia rapová skladba. V poslednej menovanej sa uchádza o zlatý gramofón aj so skladbou All Day, na ktorej spolupracoval s rapperom Kanyem Westom. V kategórii Najlepší popový výkon dua alebo skupiny zas figuruje vďaka piesni Bad Blood, ktorú nahral s americkou speváčkou Taylor Swift. Dvadsaťosemročného interpreta nominovali na Grammy aj v kategóriách Najlepšia tanečná nahrávka (spolupráca s Flying Lotusom na piesni Never Catch Me), Najlepšia rapovo-spievaná spolupráca (These Walls feat. Bilal, Anna Wise & Thundercat) či opäť v kategórii Najlepšie hudobné video za spomínanú skladbu Bad Blood.


V najväčšom počte nominácií na tohtoročné ceny Grammy sa za Lamarom umiestnili Taylor Swift a kanadský spevák The Weeknd. Dvadsaťšesťročná Swift a o rok mladší rodák z Toronta získali po sedem nominácií, pričom obaja zabojujú aj o trofeje pre nahrávku roka, najlepší sólový popový výkon či album roka. V kategórii Album roka nominovali na Grammy aj nahrávky Sound & Color rockovej kapely Alabama Shakes a Traveller country speváka Chrisa Stapletona.
LL Cool J, vlastným menom James Todd Smith, je známy baladami ako I Need Love, Around The Way Girl či Hey Lover, ale tiež klasickými hip-hopovými skladbami ako I Can't Live Without My Radio, I'm Bad, The Boomin' System alebo Mama Said Knock You Out. Na svojom konte má zatiaľ trinásť štúdiových albumov a dve kompilácie. Okrem hudby sa venuje aj herectvu, objavil sa napríklad v snímkach Policajtovi v pätách (1991), Hračky (1992), Halloween: H20 (1998), Rozhodne sa v nedeľu (1999), Zradná hlbočina (1999), Charlieho anjeli (2000), Rollerball (2002), S.W.A.T. - Jednotka rýchleho nasadenia (2003), Lovci myšlienok (2004), Mimo zákona (2005), Tajomná vražda (2005) alebo Posledné Vianoce (2006). Známy je aj ako agent Sam Hanna zo seriálu NCIS: Los Angeles (2009).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies