Polícia v Peru zhabala 58 kg kokaínu v balíkoch s nacistickou vlajkou

NETKY.SK • 26 Máj 2023, 14:00 • 2 min
Polícia v Peru zhabala 58 kg kokaínu v balíkoch s nacistickou vlajkou

LIMA - V Peru zhabala protidrogová jednotka 58 kilových balíkov kokaínu, na obale ktorých bola nacistická vlajka a reliéfny nápis "Hitler". Podľa odhadov peruánskych úradov sa v tejto juhoamerickej krajine ročne vyprodukuje asi 100 ton drog.

slovakia

left justify in out

Peruánska protidrogová jednotka zhabala 58 kilových balíkov kokaínu, na obale ktorých bola nacistická vlajka a reliéfny nápis "Hitler". TASR správu prevzala v piatok z agentúry AP.

 

Polícia kontraband objavila vo štvrtok v prístave v meste Paita na severe Peru blízko hraníc s Ekvádorom. Balíčky sa nachádzali na palube nákladnej lode prevážajúcej náklad špargle. Loď sa plavila pod libérijskou vlajkou a pred príchodom do Paity sa zastavila aj v Ekvádore. V policajnej správe sa tiež uvádza, že náklad smeroval do Belgicka. Peruánske úrady už v minulosti informovali, že našli kokaín zabalený v balíčkoch tvarom pripomínajúcich tehly, ktoré mali na obale zvláštne symboly. Nikdy však nešlo o vlajku nacistického Nemecka.

 

Agentúra AP pripomína, že podľa odhadov peruánskych úradov sa v tejto juhoamerickej krajine ročne vyprodukuje asi 100 ton drog. Väčšina z tohto množstva odvezú loďami do Európy, no omamné látky sa z Peru prevážajú napríklad aj do Bolívie na palube malých lietadiel. Peru je druhým najväčším pestovateľom rastliny koka na svete a tiež druhým najväčším výrobcom kokaínu, uvádzajú Organizácia Spojených národov (OSN) a americký Úrad pre kontrolu obchodu s drogami (DEA).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies