Liverpool sa nepriblížil k titulu, prehral doma s Chelsea

NETKY.SK • 27 Apríl 2014, 20:00 • 2 min
Liverpool sa nepriblížil k titulu, prehral doma s Chelsea

LIVERPOOL - Futbalisti FC Liverpool si sťažili cestu za prvým anglickým majstrovským titulom od roku 1990 a celkovo devätnástym, keď v nedeľňajšom šlágri 35. kola Premier League prehrali doma s FC Chelsea 0:2. V drese "The Reds" odohral celý duel aj slovenský reprezentant Martin Škrtel.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Brendana Rodgersa kontrolovali priebeh celého duelu až na pár momentov. Kapitán Steven Gerrard sa najprv v nadstavenom čase prvého polčasu pošmykol pri preberaní prihrávky, čo využil útočník Londýnčanov Demba Ba a svoje sólo na gólmana Simona Mignoleta úspešne zakončil. Chelsea dokonala dielo skazy v samom závere, keď sa na Mignoleta rútili osamotení Fernando Torres a Willian. Skóroval druhý menovaný.

 

Londýnsky tím nastúpil na stretnutie s viacerými hráčmi, ktorí nie sú členmi základnej zostavy, keďže tréner José Mourinho šetril opory na odvetu semifinále Ligy majstrov s Atléticom Madrid. Liverpool prehral v Premier League po jedenástich výhrach v rade, z posledných sedemnástich zápasov nebodoval vôbec prvýkrát. V jeho drese vyšiel naprázdno najlepší útočný dvojzáprah súťaže - 30-gólový Luis Suárez a autor 20 zásahov Daniel Sturridge.

"Chelsea hrala veľmi defenzívne. Myslím si, že dnes tam boli zaparkované dva autobusy, nie len jeden. Súper hral presný opak toho, čo my. Nie je ťažké viesť mužstvo, ktoré bráni s desiatimi hráčmi v šestnástke. Moji hráči boli dnes podľa mňa vynikajúci, som na nich hrdý. Ukázali sme všetko," citoval server ESPN slová trénera Liverpoolu Rodgersa.

 

Liverpool má na čele tabuľky Premier League dvojbodový náskok pred Chelsea. Tretí Manchester City zaostáva o tri body, ale k dispozícii má jeden zápas k dobru a môže sa bodovo dotiahnuť na lídra.

"Teraz s týmito tromi bodmi teraz potrebujeme jeden na istotu tretieho miesta. Bola to pre nás dobrá sezóna. Tím urobil pokrok vo viacerých aspektoch. Majster môže byť len jeden a bude to buď Liverpool alebo Manchester City. My nemáme čo oslavovať, môžeme povedať, že sme skončili tretí a že sme zdolali obidva zápasy proti novému šampiónovi. Dnes sme si zaslúžili zvíťaziť, o tom niet pochýb," citovala stránka goal.com slová trénera Chelsea Josého Mourinha.

 

Liverpool sa najbližšie predstaví v pondelok 5. mája v Crystal Palace, Chelsea o deň skôr hostí Norwich City namočený do boja o záchranu a Manchester City si v sobotu 3. mája zmeria sily s Evertonom na jeho trávniku. Do konca sezóny zostávajú dve kolá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies