Liverpool oslavuje "50 rokov Beatles"

NETKY.SK • 24 Február 2012, 13:03 • 2 min
Liverpool oslavuje "50 rokov Beatles"

Liverpool oslavuje "50 rokov Beatles"

slovakia

left justify in out

img

Mesto Liverpool oslávi tento rok sériou podujatí svojich vari najznámejších rodákov - členov skupiny Beatles. Príležitosťou je 50. výročie, odkedy sa kapela dala dokopy v zostave, ktorá ju preslávila, oznámila dnes liverpoolska mestská rada.
      Vrcholom podujatí pod spoločným mottom "Liverpool oslavuje 50 rokov Beatles" bude festival Medzinárodný týždeň Beatles, ktorým chcú organizátori 22.-28. augusta pritiahnuť fanúšikov skupiny z celého sveta.
      V auguste 1962 Ringo Starr vymenil nenápadného bubeníka Peta Besta a pridal sa k Johnovi Lennonovi, Paulovi McCartneymu a Georgeovi Harrisonovi. Dva mesiace neskôr vydali Beatles svoj prvý singel Love Me Do, ktorý odštartoval ich závratnú celosvetovú kariéru.
      Augustový týždeň osláv v Liverpoole bude zahŕňať okrem iného spomienkové koncerty, prednášky či najväčšie zhromaždenie na tému Beatles na svete. V októbri je na programe víkend Love Me Do. V decembri si mierovým zhromaždením pripomenú 32. výročie vraždy Lennona.
      Akcie v rámci roku Beatles, ktorý mesto pripravuje s početnými ďalšími organizáciami, oficiálne spustia dnes na mieste, kde sa všetko začalo: v Cavern Clube.
      "Toto je nesmierne významný rok v histórii The Beatles a Liverpool ho nemôže nechať prejsť bez obrovskej oslavy," uviedol líder mestskej rady Joe Anderson. "Nikdy by sme nemali podceňovať silu Beatles prilákať do mesta návštevníkov a tieto celoročné oslavy privedú do Liverpoolu ešte viac fanúšikov, čo poskytne veľmi potrebnú podporu našej miestnej ekonomike."

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies