Listopadová sa vráti k motýliku, ale zostane aj pri znaku

NETKY.SK • 8 December 2015, 11:13 • 2 min
Listopadová sa vráti k motýliku, ale zostane aj pri znaku

NETANYA - Jesenný psychický oddych od motýlika, kde má na stovke splnený A-limit na olympijské hry do brazílskeho Ria de Janeiro 2016, najlepšej slovenskej plavkyni Kataríne Listopadovej očividne prospel. Dvadsaťdvaročná univerzálka sa na európskom šampionáte v krátkom bazéne v Netanyi zaskvela dvoma siedmymi miestami netradične v znaku - na päťdesiatke aj stovke. Stovku motýlik, svoju profilovú disciplínu, v Izraeli úplne vynechala.

slovakia

left justify in out

"Katka začínala ako znakárka," pripomenul jeden z jej trénerov Miroslav Machovič. "Aj keď naplno sa tomuto spôsobu venovala len v posledných týždňoch, zaplávané časy nás napĺňali optimizmom, že máme na finále. V Netanyi vydala zo seba maximum, s čím môžeme byť spokojní. Spravila si osobné rekordy, a keby finále päťdesiatky nebolo až také rýchle, mohla pomýšľať aj na najlepšiu päťku," domnieva sa 39-ročný sám bývalý popredný slovenský znakár, ktorý na dvojstovke už vyše desaťročie stále drží národné rekordy v krátkom aj dlhom bazéne.


Ako špecialista na tento plavecký spôsob dobre vidí prednosti aj rezervy svojej zverenky. "Najmä v krátkom bazéne ťaží zo svojich veľmi dobrých nôh, na čo sme sa aj teraz spoliehali. Toho plávania tam skutočne veľa nie je, veď na stovke 'odvlní' až šesťdesiat metrov pod vodou, takže prvoradé sú nohy. Bojovali sme trošku so štartmi aj dohmatmi, ale na stovke si o dve a pol sekundy posunula za krátky čas osobný rekord, čo je obrovský skok. Hoci má rezervy, už aj medzi znakárkami sa dotiahla na európsku špičku," podotkol Machovič.


Aj na stovke znak by chcela plavkyňa banskobystrickej Dukly splniť A-limit do Ria. "Prvoradý v olympijskej sezóne je motýlik, ale budeme sa venovať aj znaku. Teraz na jeseň sme zabili dve muchy jednou ranou - oddýchla si od 'delfína', nebol na ňu vyvíjaný taký tlak a výrazne sa zlepšila aj na znaku. Jej výsledky najlepšie hovoria za všetko," doplnil Miroslav Machovič, účastník olympijských hier v Atlante 1996 a Sydney 2000.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies