Lipnická zvíťazila v krátkom programe žien

NETKY.SK • 9 Február 2014, 08:57 • 2 min
Lipnická zvíťazila v krátkom programe žien

SOČI - Rusi mali pred voľnými jazdami športových dvojíc pred druhou Kanadou päťbodový náskok.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Úradujúci majstri sveta v krasokorčuľovaní zo súťaží tanečníkov Meryl Davisová a Charlie White vyhrali krátke tance v rámci tímovej súťaže na ZOH v Soči. Američania za svoje nádherné predstavenie na hudbu z muzikálu My Fair Lady dostali 75,98 bodu a do hodnotenia krajín si pripísali desať bodov.

Druhé miesto v krátkom programe obsadili napriek chybám so ziskom 72,98 bodu Kanaďania Tessa Virtueová a Scott Moir, tretí bol domáci tanečný pár Jekaterina Bobrovová a Dmitrij Soloviev (70,27). Vďaka nim viedli Rusi súťaž tímov s 27 bodmi tesne pred Kanadou (26), tretí sú už Američania (20).

Po krátkom programe žien si svoju líderskú pozíciu ešte upevnili. Zaslúžila sa o to iba 15-ročná Julia Lipnická, ktorá získala 72,90 b. Druhé miesto obsadila päťnásobná európska šampiónka Carolina Kostnerová z Talianska (70,84), tretie dvjnásobná majsterka sveta Mao Asadová z Japonska (64,07).

Rusi (37) mali pred voľnými jazdami športových dvojíc pred druhou Kanadou (32) päťbodový náskok, piati boli Američania (27). Postup medzi najlepšiu pätorku si vybojovali aj Japonsko (24) a Taliansko (23).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies