Limberský opäť v nominácii ČR na prípravné duely, Vrba: Zaslúži si to

NETKY.SK • 4 November 2015, 09:12 • 2 min
Limberský opäť v nominácii ČR na prípravné duely, Vrba: Zaslúži si to

PRAHA - Tréner českej futbalovej reprezentácie Pavel Vrba zaradil do nominácie na blížiace sa prípravné stretnutia proti Srbsku a Poľsku aj Davida Limberského. Ľavý obranca Viktorie Plzeň vynechal uplynulý reprezentačný zraz pre nevhodné gólové oslavy, ktorým predchádzalo vedenie vozidla pod vplyvom alkoholu. Po štyroch rokoch sa do reprezentácie vrátil aj Kamil Vacek.

slovakia

left justify in out

Napriek Limberského absencii na uplynulom zraze s ním tréner Vrba už vopred počítal na ďalšej reprezentačnej akcii. "David Limberský si nomináciu zaslúži, pretože patrí k najlepším ľavým obrancom v lige. Viackrát som sa s ním rozprával, vysvetlil som mu pravidlá, ktoré chcem, aby dodržiaval. Vie to a dúfam, že to bude platiť," citoval portál idnes.cz slová českého kouča.

 

V jeho nominácii nechýbajú ani tradičné opory národného tímu ako brankár Petr Čech, stopér Tomáš Sivok či stredopoliar Jaroslav Plašil. Naopak, pre zranenie v ňom nefiguruje Tomáš Rosický ani kanonier David Lafata. Historický míľnik môže dosiahnuť práve Čech, ktorý sa v najbližšom odchytanom stretnutí vyrovná počtom reprezentačných štartov Karlovi Poborskému. Ten ich má na konte 118.

 

Česi sa najskôr predstavia 13. novembra v Ostrave proti Srbsku, o štyri dni neskôr nastúpia v Poľsku.

 

Nominácia ČR na prípravné duely proti Srbsku a Poľsku:

brankári: Petr Čech (Arsenal Londýn), Tomáš Vaclík (FC Bazilej), Tomáš Koubek (Slovan Liberec)

obrancovia: Theodor Gebre Selassie (Werder Brémy), Pavel Kadeřábek (Hoffenheim), Michal Kadlec (Fenerbahce Istanbul), David Limberský (Viktoria Plzeň), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday), Tomáš Sivok (Bursaspor), Marek Suchý (FC Bazilej)

stredopoliari: Vladimír Darida (Hertha Berlín), Bořek Dočkal (Sparta Praha), David Pavelka (Slovan Liberec), Jaroslav Plašil (Girondins Bordeaux), Jiří Skalák (Mladá Boleslav), Josef Šural (Slovan Liberec), Kamil Vacek (Piast Gliwice)

útočníci: Tomáš Necid (Bursaspor), Milan Škoda (Slavia Praha), Matěj Vydra (FC Reading)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies