Kalifornia bude o niekoľko rokov rajom pre nelegálnych migrantov

NETKY.SK • 11 Jún 2019, 12:24 • 2 min
Kalifornia bude o niekoľko rokov rajom pre nelegálnych migrantov

LOS ANGELES - Americký štát Kalifornia sa bude snažiť zabezpečiť migrantom, ktorí prekročili hranice USA bez potrebného povolenia, bezplatný prístup k zdravotnej starostlivosti. Počas dnešného dňa o tom informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Migrantom vo veku 19-25 rokov, ktorí nelegálne žijú v Spojených štátoch, by mal byť umožnený vstup do systému štátneho zdravotného poistenia Medi-Cal, určeného pre ľudí s nižším príjmom.

 

img

 

Opatrenie by malo vstúpiť do platnosti začiatkom roku 2020. Jeho zavedením by tak prišlo v Kalifornii ku kompletnému zdravotnému poisteniu bez akýchkoľvek polatkov viac ako 138 000 dospelých nelegálnych migrantov. Podľa predbežných výpočov by sa náklady mali vyšplhať až do výšky 88 miliónov eur. 

 

img

 

Názory na takéto opatrenia sú rôzne. Jedna strana Američanov je výslovne proti, pretože nie všetci si môžu dovoliť kompletnú zdravotnú starostlivosť. Druhá strana takýto postup víta, pretože sa ním môže zamedziť šíreniu rôznych chorôb.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona