Liga v Anglicku vraj začala priskoro a hráčom chýba mentálna čerstvosť, tvrdí tréner Albiónu Southgate

NETKY.SK • 15 Október 2018, 15:01 • 2 min
Liga v Anglicku vraj začala priskoro a hráčom chýba mentálna čerstvosť, tvrdí tréner Albiónu Southgate

LONDÝN - Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Gareth Southgate vyjadril svoje presvedčenie o chýbajúcej mentálnej čerstvosti hráčov z Premier League. Prvý zápas prebiehajúcej sezóny najvyššej anglickej súťaže sa odohral 10. augusta, iba 26 dní po finálovom stretnutí svetového šampionátu v Rusku.

slovakia

left justify in out

"Myslím si, že im chýba skôr mentálna ako fyzická čerstvosť," uviedol pre portál BBC Southgate. Angličania sa v pondelok predstavia na pôde Španielska v rámci 4. skupiny A-divízie Ligy národov.

Zároveň dodal, že si uvedomuje komplexnosť situácie, ktorá závisí od množstva faktorov. Premier League má iba malý manévrovací priestor z dôvodu veľkého počtu termínov potrebných pre UEFA a FIFA. Španielska La Liga a talianska Serie A začali nový ročník týždeň po anglickej lige, nemecká Bundesliga dokonca až 24. augusta.

 

"Skutočne nerozumiem, prečo sme v Anglicku začali tak skoro, no už to nezmením. Bola to veľmi náročná situácia pre kluby. Pozrite sa na Tottenham, ktorého mnohí hráči nastúpili v oboch semifinálových stretnutiach. Tréneri boli v takmer neriešiteľnej situácii," dodal 48-ročný kouč "Albiónu".

Tridsaťsedem hráčov Premier League sa nachádzalo v Rusku počas finálového víkendu. Deväť hráčov Tottenhamu zasiahlo do posledných dvoch stretnutí na šampionáte. Sedem futbalistov bolo z Manchestru United a po šesť z klubov Chelsea Londýn a Manchester City.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies