Liga arabských štátov sa nedohodla na pozastavení členstva Sýrie

NETKY.SK • 17 Október 2011, 20:59 • 2 min
Liga arabských štátov sa nedohodla na pozastavení členstva Sýrie

Liga arabských štátov sa nedohodla na pozastavení členstva Sýrie

slovakia

left justify in out

img

Ministri zahraničných vecí Ligy arabských štátov (LAŠ) sa na mimoriadnom zasadnutí nedokázali zhodnúť na pozastavení členstva Sýrie. Po rokovaniach, ktoré v káhirskom sídle organizácie trvali do noci, to dnes podľa agentúry DPA potvrdil generálny tajomník LAŠ Nabíl Arabí.
Zasadnutie zvolali v nedeľu na návrh arabských krajín Perzského zálivu. Viaceré z nich stiahli zo Sýrie svojich veľvyslancov na protest proti zásahom režimu prezidenta Bašára Asada proti protestujúcim, pri ktorých podľa OSN zahynulo už viac ako 3000 ľudí.
Tvrdý postup voči Sýrii mali na zasadnutí odmietnuť Jemen, Alžírsko, Libanon a Sudán. S výnimkou Libanonu ide o štáty s vládami, ktoré na zodpovednosť volajú vlastní občania, alebo v prípade Sudánu medzinárodné spoločenstvo.
Libanon je za novej vlády považovaný za spojenca Asadovho režimu, ktorý je vzhľadom na brutálne potláčanie opozičných protestov medzinárodne čoraz viac izolovaný.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies