Lídri EÚ posilnili boj proti ebole miliardou eur

NETKY.SK • 24 Október 2014, 13:36 • 2 min
Lídri EÚ posilnili boj proti ebole miliardou eur

BRUSEL - Vedúci predstavitelia Európskej únie sa v rámci prebiehajúceho zasadnutia Európskej rady dohodli na zdvojnásobení doterajšej finančnej podpory pre boj proti smrtiacej epidémii ebola v Afrike. Doterajších takmer 600 miliónov eur bude zaokrúhlených na jednu miliardu, potvrdil dnes predseda Európskej rady Herman Van Rompuy.

slovakia

left justify in out

"EÚ zvýši svoju finančnú pomoc na boj proti ebole v západnej Afrike na jednu miliardu eur," uviedol Van Rompuy v správe pre médiá. 

 

Celkové príspevky z 28 členských krajín únie presiahli sumu 500 miliónov eur. Medzinárodné spoločenstvo pritom "bohatú Európu" kritizovalo, že pre zastavenie jednej z najvážnejších humanitárnych hrozieb súčasnosti nedokáže urobiť viac.

 

Na summite EÚ bol zároveň zvolený aj koordinátor Európskej únie pre boj s ebolou. Stal sa ním nastávajúci cyperský eurokomisár Christos Stylianidis, ktorému bolo v novej exekutíve EÚ pridelené portfólio pre humanitárnu pomoc a krízové opatrenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies