Líbyjská opozičná národná rada sa presťahovala do Tripolisu

NETKY.SK • 26 August 2011, 16:02 • 2 min
Líbyjská opozičná národná rada sa presťahovala do Tripolisu

Líbyjská opozičná národná rada sa presťahovala do Tripolisu

slovakia

left justify in out

img

Líbyjská povstalecká Prechodná národná rada presunula svoje sídlo z Benghází do Tripolisu, oznámila dnes arabská spravodajská televízia al-Džazíra.
      Alí Tarhúní, ktorý v rade zodpovedá za financie a ropu, zdôraznil, že rada už pracuje v Tripolise. V tomto meste, kde sa povstalci pokúšajú obnoviť bezpečnosť a poskytovanie základných služieb pre obyvateľov, sa podľa neho nachádza polovica členov rady. Informácie sprostredkovala agentúra DPA.
      Predseda opozičnej národnej rady Mustafá Abdal Džalíl sa presunie do Tripolisu, "keď sa zlepší bezpečnostná situácia", citovala al-Džazíra Tarhúního.
      Ten vo štvrtok povedal, že ropné polia sú v oveľa lepšom stave, než sa očakávalo: väčšina polí je z viac ako 90 percent v poriadku. Líbya preto dúfa, že by vývoz ropy mohla obnoviť v priebehu dvoch mesiacov.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies