Libanonská armáda pri sýrskych hraniciach zadržala 450 predpokladaných militantov

NETKY.SK • 25 September 2014, 14:13 • 2 min
Libanonská armáda pri sýrskych hraniciach zadržala 450 predpokladaných militantov

BEJRÚT - Približne 450 predpokladaných islamistických militantov zadržala libanonská armáda neďaleko sýrskych hraníc. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne bezpečnostné zdroje.

slovakia

left justify in out

Armáda momentálne zintenzívňuje opatrenia zamerané na to, aby sa pohraničné mesto Arsál nestalo základňou radikálov. Toto mesto sa v auguste stalo dejiskom prudkých bojov, ktoré sa na libanonské územie preniesli zo susednej Sýrie, kde už vyše tri roky zúri občianska vojna.
     

Počas týchto bojov, ktoré si vyžiadali desiatky mŕtvych, militanti zajali skupinu libanonských vojakov, pričom najmenej troch z nich už medzitým zabili.
     

Za uplynulé dva týždne armáda zadržala stovky podozrivých väčšinou zo Sýrie, ktorých obviňuje z členstva v extrémistických skupinách ako Front an-Nusra - sýrskej odnože al-Káidy. Títo fundamentalisti bojujú proti vládnym silám sýrskeho prezidenta Bašára Asada.
     

Armáda oznámila, že v rámci pátrania po podozrivých prehľadala tábor v hraničnom pásme, detaily však neposkytla. Protiasadovskí povstalci často prekračujú slabo strážené hranice medzi Sýriou a Libanonom, využívajúc Arsál, kde sa nachádzajú aj desaťtisíce sýrskych utečencov, na oddych.
     

Sunnitskí moslimskí militanti a iné skupiny v Sýrii obviňujú libanonskú armádu zo spolupráce s Hizballáhom - libanonským šiitským hnutím, ktoré posiela bojovníkov na pomoc Asadovým jednotkám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies