Tri dôvody, prečo mal minister financií pravdu o rodine

NETKY.SK • 20 Máj 2022, 18:58 • 2 min
Tri dôvody, prečo mal minister financií pravdu o rodine

Pre súčasného ministra financií Igora Matoviča je, okrem iného, typické, že pri výrokoch si nekladie nijaké hranice. Jednoducho povie, čo mu srdce na jazyk prinieslo. Je prirodzené, že nie každý ho chváli, väčšinou sa mu na hlavu znášajú kritika a nenávisť, pričom sa ani jednou vôbec nešetrí a hádže sa plným priehrštím. Inak to nebolo ani v súvislosti s istou myšlienkou, v ktorej jasne definoval, čo podľa neho znamená rodina a že čo sa toho týka, jednoducho nepripúšťa ani jeden jediný kompromis.

slovakia

left justify in out

„Rodinu tvorí matka, otec a deti. A nie žiadne zhluky zvláštnych náhod,“ vyjadril sa Igor Matovič a zrejme ani netreba zdôrazňovať, že odpor voči názoru na seba nenechal dlho čakať.

 

img

 

Áno, v 21. storočí sme pyšní na pokrokové zmýšľanie, avšak ak sa na vec pozrieme z pohľadu Boha, ktorý síce vo viacerých smeroch podporuje vynaliezavosť, avšak v hodnotách sa nikdy nezmenil a ani sa nezmení, potom by sme sa mali spýtať, prečo by to nemohla byť pravda.

 

Tri dôvody

 

Ponúkam teda tri dôvody, pre ktoré, aspoň z kresťanského ponímania, rodinu skutočne tvorí muž, žena a spoločné potomstvo.

 

Po prvé, Boh svoj zámer dával najavo od počiatku stvorenia sveta.

 

Keď totiž vytvoril vody, hviezdy, ríšu zvierat a všetko, čo je viditeľné, dal si námahu a z prachu vymodeloval prvého človeka, muža Adama.

 

Adam mal byť spokojný, veď si nažíval v záhrade, v dokonalom spojení s nebeským otcom a netrápili ho choroby ani iné nešťastia duše.

 

img

 

Boh si ale všimol, a to bez toho, aby mu muž čokoľvek vravel, že mu predsa len niečo chýba. Niečo dôležité. Niečo, bez čoho by ľudstvo poznalo osamelosť veľkú ako zem.

 

„Toto bude tvoja žena,“ povedal Stvoriteľ, keď oživil Evu a zariadil všetko tak, aby spolu kráčali v dobrom aj v zlom, aby sa vzájomne ľúbili a dôverovali si. „Množte sa a zaplňte zem,“ prikázal napokon, čím určil, na akých princípoch má byť vystavaná rodina.

 

Prečítajte si tiež: Príbehy dvoch žien: Jedna počula, čo počuť nemala, a preto sa znovu začala smiať a druhá vedela, čo vedieť nechcela, a preto sa jej chcelo plakať

 

Po druhé, keď sa vo vopred danom čase narodil Ježiš ako Boží syn, Boh ho zoslal v podobe tela a daroval mu rodinu. Narodil sa zo ženy-panny, ktorá sa volala Mária a za otca, hoc nevlastného, lebo skutočným mu bol Boh, dostal muža dobrého a čestného, tesára Jozefa.

 

Všemohúci chcel, aby vyrastal v obklopení rodiny, lebo tak sa Mu páčilo a páči sa Mu i teraz, aj keď sa obdobia a roky pozmenili.

 

img

 

No a nakoniec po tretie, Biblia má čistý postoj voči rodine ako takej a nič, čo by sa vymykalo mužsko-ženskej súhre, neschvaľuje.

 

Samozrejme, nikto nie je povolaný nenávidieť a celkom iste nás nič neoprávňuje k odsudzovaniu, avšak nemôžeme žiť ani v klamstve a nahovárať si, že Boh zmýšľa inak. Nezabúdajme teda, že On, ktorý pozná lásku, lebo ňou sám je, učinil žitie najlepšie. Nikto by to nedokázal inak, lebo sa nenájde taký, čo by Mu bol podobný.

 

Možno vás zaujme: Ed Sheeran je dvojnásobným otcom




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona