Lewis vyhlásil, že Coe by sa mal dočasne stiahnuť

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 07:22 • 2 min
Lewis vyhlásil, že Coe by sa mal dočasne stiahnuť

BEVERLY HILLS - Ak by mal americký bývalý famózny šprintér Carl Lewis tú moc, Brit Sebastian Coe by dočasne nebol prezidentom Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF).

slovakia

left justify in out

Lewis skonštatoval, že Coe by mal poskytnúť priestor nezávislej inštancii na to, aby ozdravila pomery v odvetví zmietanom dopingovými a korupčnými aférami, a zasadnúť nazad už za čistý stôl. Brit sa nejaví byť v najlepšom svetle, pretože bol roky viceprezidentom IAAF počas šéfovania Lamineho Diacka, ktorého podozrievajú z rozsiahlych nekalých praktík v úrade. Lewisa v utorok počas tlačovej konferencie ku kandidatúre Los Angeles na organizovanie OH 2024 vyzvali, aby zaujal stanovisko k aktuálnym témam týkajúcim sa kráľovnej športov. Povedal, že dôveryhodnosť atletiky inkasovala rany. Vyhlásil, že Coe síce disponuje kvalitami na riadenie IAAF, ale podľa Američana by v terajšej situácii bolo efektívnejšie, ak by sa na určitý čas stiahol.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies