Levická nemocnica pripravuje modernizáciu za vyše 50 miliónov eur

NETKY.SK • 15 Júl 2023, 18:00 • 2 min
Levická nemocnica pripravuje modernizáciu za vyše 50 miliónov eur

LEVICE - Levická nemocnica sa pripravuje na rozsiahlu rekonštrukciu a dostavbu svojich priestorov. Projekty v celkovej hodnote viac ako 50 miliónov eur chce financovať z Plánu obnovy a odolnosti SR i z vlastných zdrojov. Plány na modernizáciu nemocnice už nájomcovi, spoločnosti Agel SK, schválili aj krajskí poslanci, keďže objekt patrí Nitrianskemu samosprávnemu kraju (NSK).

slovakia

left justify in out

Ako informoval Úrad NSK, pripravovaná investícia zahŕňa celkovo sedem projektov. Sumu viac ako 24,6 milióna eur si vyžiada rekonštrukcia šesťpodlažného lôžkového pavilónu. "Všetky oddelenia, vyšetrovacie a ambulantné zložky budú prístupné v troch navzájom prepojených budovách. Oddelenia budú rozmiestnené po jednotlivých podlažiach tak, aby akútne a operačné oddelenia nadväzovali priamo na centrálne pracovisko operačných sál a intenzívnej medicíny (hotfloor) v budove Širšie komplementy. Rovnako ostatné oddelenia budú mať priame napojenie na diagnostický reťazec a urgentný príjem," uvádza sa v popise projektu.

 

Výstavba multiodborovej jednotky intenzívnej starostlivosti, nového oddelenia anesteziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) a prevádzky operačných sál si vyžiada predpokladané náklady do výšky viac ako 12,5 milióna eur. "Cieľom výstavby je prepojenie novovybudovaného centralizovaného urgentného pracoviska a hotfloor, ktorého súčasťou sú lôžka pre intenzívnu zdravotnú starostlivosť a OAIM. Vznikne tiež komplex piatich operačných sál so zázemím vrátane jednej operačnej sály na septické operačné výkony a špeciálnym hygienicko-epidemiologickým režimom," konštatuje sa v projektovom zámere.

 

Súčasťou modernizácie levickej nemocnice je aj rozsiahla rekonštrukcia objektu polikliniky za vyše 9,6 milióna eur. Opravy a modernizácia ďalších troch priestorov nemocnice si vyžiadajú spolu 2,1 milióna eur. Vybudovanie novej trafostanice a záložného zdroja bude stáť ďalších 1,1 milióna eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: Agel
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies