Letnú sezónu na Oravskom hrade otvoria Turzove slávnosti

NETKY.SK • 23 Apríl 2016, 17:28 • 2 min
Letnú sezónu na Oravskom hrade otvoria Turzove slávnosti

ORAVSKÝ PODZÁMOK - Letnú turistickú sezónu na Oravskom hrade v Oravskom Podzámku otvoria na prelome apríla a mája Turzove slávnosti. V sobotu 30. apríla sa návštevníci môžu tešiť na tradičný remeselný jarmok, šermiarske i hudobné vystúpenia, či dobovú kuchyňu.

slovakia

left justify in out

V nedeľu 1. mája krátko po poludní začne program slávnostným historickým sprievodom cez obec Oravský Podzámok. Pre veriacich je pripravená sv. omša v hradnej Kaplnke sv. Michala so začiatkom o 13:00. „Po nej bude na nádvorí Oravského hradu prebiehať bohatý historický program s názvom Príbeh rodiny Thurzo plný zábavných divadelných scénok, nadaných hudobníkov, tanečníkov a šikovných šermiarov. Nebude chýbať ani dvorný žonglér, ktorý určite poteší všetky deti,“ informoval médiá Michal Sopúch z oddelenia marketingu Oravského múzea Pavla Országha Hviezdoslava v Dolnom Kubíne, ktoré podujatie pripravilo.

 

Rok 2016 venoval Žilinský samosprávny kraj palatínovi Jurajovi Turzovi pri príležitosti 400. výročia jeho úmrtia.

 

Kultúrne inštitúcie v pôsobnosti župy pripravia počas roka podujatia spojené s jeho osobnosťou. Po 25 rokoch sprístupnia návštevníkom Oravského hradu zrekonštruované priestory Turzovho paláca.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies