Letné esencie, ktoré sa vám na kúpalisku určite zídu

NETKY.SK • 10 Jún 2017, 17:14 • 2 min
Letné esencie, ktoré sa vám na kúpalisku určite zídu

BRATISLAVA - Po tom, čo to vyzeralo, že zima snáď nikdy neskončí, slnko nás konečne teší svojou prítomnosťou. Čo znamená, že teraz môžeme oficiálne zahájiť leto, vychutnať si terasy v meste, a čo je najdôležitejšie, navštíviť kúpaliská.

slovakia

left justify in out

Je to pre nás príjemné a pohľadom na sociálne siete je nám zrejmé, že mnohí sa cítia rovnako. Ale predtým, než si zbalíte plážovú tašku, nemali by ste zabudnúť na pár vecí. Spoľahlivý SPF 30 alebo vyšší - je samozrejmosťou. Tie správne plážové potreby Slnečné okuliare by mali mať UV filter 400 nanometrov.

 

Hoci je trendy mať okuliare rôznych tvarov a farieb, ktoré časti žiaden filter chrániaci zrak pred ultrafialovým žiarením nemajú, uprednostníte pred módou radšej svoje zdravie a drahocenný zrak zakúpením kvalitných okuliarov. V súčasnosti je na trhu množstvo farebných skiel, ktorým venujte svoju pozornosť. Napríklad modrá farba skiel znižuje intenzitu vnímania červenej a zelenej, preto sú nevhodné na šoférovanie. Naopak zelená farba skiel je vhodná počas slnečného aj zamračeného dňa. 

 

Zatiaľ čo nie je nič zlého na tom, že prejavujete tímového ducha a nosíte obľúbenú baseballovú čiapku počas roka, v lete je predsa len ideálnejší vzdušný slamený klobúk

 

Dajte svojim unaveným starým „žabkam“ prestávku a kúpte si elegantné plážové šľapky. Sú tou správnou voľbou pre situácie, keď budete z kúpaliska odchádzať a vaše nohy ešte zablúdia do mesta na večeru. Čas strávený na kúpalisku je vyčerpávajúci.

 

Ak nechcete nosiť prenosnú chladničku, pripravte si ľahké občerstvenie, ktoré je výživné a zasycujúce. Sú to hlavne orechy ako mandle, vlašské orechy, kešu, tekvicové semená či sušené ovocie. Zostať hydratovaný je veľmi dôležité – hlavne, keď sa vyhrievate na slnku.

 

Namiesto balenia jednorazových fľaštičiek na vodu, ktoré sú škodlivé pre životné prostredie, investujte do peknej a plniteľnej kovovej fľaše, ktorá zároveň bude zodpovedať vášmu celkovému estetickému plážovému komfortu. Navyše ušetríte peniaze na kúpalisku, kde majú za minerálky vyššie prirážky. 

 

Vlasy vystavené pôsobeniu tepla a vetra môžu rýchlo vyschnúť a lámať sa. Existujú však spreje, ktoré ochraňujú vlasy pred teplom, no úplne postačí kokosový olej, ktorý možno máte v chladničke. Naneste ho na končeky a bude pôsobiť ako prirodzená ochrana a navyše krásne vonia. 

 

Po zábave v bazéne, alebo hraní volejbalu padne vhod dobrá knihaktorú ste možno plánovali prečítať už veľmi dávno. Neexistuje vhodnejší čas ako ju vziať „slniť sa“ s vami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies