Zomrel Michael Nesmith z kapely The Monkees

NETKY.SK • 11 December 2021, 08:43 • 2 min
Zomrel Michael Nesmith z kapely The Monkees

LOS ANGELES - Americký hudobník sa dožil 78 rokov. Podľa magazínu Rolling Stone zomrel prirodzenou smrťou.

slovakia

left justify in out

Smutnú správu potvrdil na sociálnej sieti Nesmithov manažér Andrew Sandoval. "S hlbokým zármutkom oznamujem, že že zomrel Michael Nesmith. Za tých 30 rokov sme spolu zdieľali veľa ciest a robili veľa projektov, ktoré vyvrcholili rozlúčkovým turné s The Monkees, ktoré sa skončilo len pred niekoľkými týždňami," napísal Sandoval. Jeho rodina uviedla, že naposledy vydýchol 10. decembra vo svojom dome. Zomrel v pokoji a jeho najbližší boli pri ňom.  

 

 

 

 

 

Prečítajte si tiež: Zomrel spevák kapely Omega János Kóbor

 

Nesmith bol známy typickou zelenou pletenou čiapkou. Napísal niekoľko hitov, no azda najväčším z nich je skladba Mary, Mary, ktorú nahrali aj Paul Butterfield Blues Band či Run–D.M.C. Stal sa tiež akýmsi hnacím motorom rebélie kapely v súvislosti s tým, že nemala úplnú kontrolu nad svojou tvorbou. Postavil sa aj proti producentovi Donovi Kirshnerovi. Po odchode z kapely sa venoval sólovej tvorbe a filmu. Bol výkonným producentom krimi komédie Repo Man (1984). 

 

 

Skupinu The Monkees vytvorili v roku 1965 televízni producenti Bob Rafelson a Bert Schneider špeciálne pre rovnomenný situačný komediálny seriál, ktorý vysielali v rokoch 1966 až 1968. Členov skupiny vybrali s cieľom osloviť mládežnícke publikum v kontexte popularity legendárnej britskej skupiny The Beatles. Hudobní kritici skupinu The Monkees považujú za predchodcu popových kapiel, ktoré umelo vytvárajú nahrávacie štúdiá s cieľom zisku. Napriek tomu sa ich skladba I’m a Believer zapísala do hudobnej histórie ako jedna z najpopulárnejších pesničiek 60. rokov minulého storočia. Ich ďalším hitom je pieseň Daydream BelieverJediným žijúcim členom skupiny je v súčasnosti už len 76-ročný Micky Dolenz. 

 

 

Možno vás zaujme: Guinnessova kniha rekordov nás sprevádza už 66 rokov

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies