Leteckí záchranári pomáhali zranenému lyžiarovi

NETKY.SK • 11 Marec 2017, 18:10 • 2 min
Leteckí záchranári pomáhali zranenému lyžiarovi

ŽILINA/POPRAD - Leteckí záchranári boli dnes privolaní k dvom zraneným lyžiarom. TASR o tom informovala hovorkyňa Air-Transport Europe Zuzana Hopjaková.

slovakia

left justify in out

Najskôr letela posádka záchranárov zo Žiliny na Martinské hole, kde si 40-ročný lyžiar poranil rameno. Privolaní horskí záchranári mu na mieste poskytli primárne ošetrenie a skútrom ho priviezli k vrtuľníku. "Lekár mu doplnil ďalšiu potrebnú medikáciu a po preložení na palubu bol pacient so suspektnou zlomeninou ramena letecky prevezený do Univerzitnej nemocnice v Martine," priblížila hovorkyňa.

 

Druhá posádka z Popradu bola požiadaná o spoluprácu pri záchrannej akcii v Mengusovskej doline, kde sa nachádzala zranená skialpinistka. "Po prílete k Žabím plesám sa poveternostné podmienky natoľko zhoršili, že posádka nemohla letieť ďalej a musela sa vrátiť späť na svoju základňu," uviedla Hopjaková s tým, že zranenej žene sa vydali na pomoc horskí záchranári.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies