Letecká spoločnosť Holidays CzechAirlines chce obnoviť lety z Popradu do Londýna

NETKY.SK • 21 Október 2011, 02:09 • 2 min
Letecká spoločnosť Holidays CzechAirlines chce obnoviť lety z Popradu do Londýna

Letecká spoločnosť Holidays CzechAirlines chce obnoviť lety z Popradu do Londýna

slovakia

left justify in out

img

Letecká spoločnosť Holidays Czech Airlines, a. s., chce obnoviť letecké spojenie z Popradu do Londýna. Na to, aby mohla svoj cieľ uskutočniť, však potrebuje dotáciu od mesta Poprad vo výške 50.000 eur. O tom, či sa tak stane, rozhodnú poslanci Mestského zastupiteľstva na budúci týždeň na svojom zasadnutí. 
Spoločnosť prichádza s projektom obnovenia spojenia, lietať by sa z Popradu do Londýna malo už v novembri resp. decembri tohto roka. Orientačný letový poriadok hovorí o dvoch letoch do týždňa, vždy vo štvrtok a v nedeľu. Linka by mala zaujať najmä turistické skupiny, návštevníkov športových podujatí ako napr. Kontinentálnej hokejovej ligy, ale aj obchodných cestujúcich a študentov. Obnova spojenia by mala prispieť k rozvoju cestovného ruchu aj v súvislosti s budúcoročnými Olympijskými hrami v Londýne. Cieľom leteckej spoločnosti je zabezpečiť dlhodobé prevádzkovanie letového spojenia.
Financie, ktoré žiadajú od mesta, by sa mali použiť na rozbeh uvedeného leteckého spojenia s cieľom regionálneho rozvoja, zvýšenia zamestnanosti v regióne a podpory rozvoja cestovného ruchu. Mesto Poprad je jedným z akcionárov letiska Poprad – Tatry, a. s., a s podporou uvedeného projektu má tiež záujem o zlepšenie ekonomickej situácie letiska. O tom, či samospráva dotáciu poskytne, rozhodnú poslanci na budúci týždeň v stredu 26. októbra. 
O letecké spojenie do Londýna bol veľký záujem už v minulosti, keď ho prevádzkovala nízkonákladová spoločnosť SkyEurope Airlines, a. s. Linka patrila medzi najvyťaženejšie. Využívali ju nielen občania zo severu Slovenska, ale aj britskí turisti smerujúci do Popradu a horských stredísk vo Vysokých Tatrách. Spojenie bolo zrušené v septembri 2009.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies