Lekári slovenskej reprezentácie Baťalík - Pener

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 14:28 • 2 min
Lekári slovenskej reprezentácie Baťalík - Pener

VICHY - Tvoria spolu zohratý tandem fungujúci ako švajčiarske hodinky. Lekári Ján Baťalík a Vladimír Pener majú na starosti zdravotný stav výpravy slovenskej futbalovej reprezentácie na ME vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

Keďže ten aktuálny výberu trénera Jána Kozáka po prvom zápase na turnaji a prehre s Walesom (1:2) je výborný, resp. lekári nikomu nemusia venovať cielenú pozornosť, prišlo aj na otázky iného typu.

 

Lekár Pener je pri tíme o desať rokov dlhšie, s podelením kompetencií s kolegom Baťalíkom ale nemajú vôbec žiadne problémy. "Sme dohodnutí, že fungujeme presne pol na pol a všetko riešime spoločne. A aj keď sa vyskytne niečo, čo nie je úplne bežné, konzultujeme to spolu. Nemáme podelených hráčov, máme to tak, že ja väčšinou riešim pohybový systém a on rieši veci, čo sa týka injekcií alebo infekčných ochorení či vírusových záležitostí," priblížil na otázku TASR Baťalík.

 

Lekár musí byť v akcii aj priamo v zápase, keď je na lavičke pripravený na prvé akútne ošetrenia hráčov na ploche: "Aj to máme podelené, kto vybieha na plochu. Sme v jednom tandeme, nevyberáme si, že ja chcem vybiehať a ja chcem antidoping." Na pondelňajšom mediálnom termíne sa hovorilo aj o dopingu, resp. "prepadovkách" komisárov:

 

"Dopingoví kontrolóri budú po každom zápase. Vyberajú vždy dvoch. Nič sa nezmenilo, klasicky hráčov musíme chytať na ihrisku. Mali sme už trikrát aj prepadovku. Dvakrát v Senci, keď sa robilo celé mužstvo, a jedna bola v Rakúsku ešte v kempe. Teraz už len pôjdu po zápase dvaja, ktorých UEFA vyžrebuje cez polčas. Mimochodom, chlapci to majú veľmi radi," s úsmevom objasňoval 52-ročný lekár so špecializáciou na chirurgiu, všeobecné aj telovýchovné lekárstvo.

 

Baťalík vyslovil aj veľkú spokojnosť s vybavením na hoteli, kde majú hráči skvelé podmienky na rehabilitáciu. "To, čo potrebujeme máme. Sú tam vírivky, sauny, máme tam kompletnú rehabilitáciu, máme magnet, laser, ultrazvuk, elektroliečbu, lymfodrenáž, kompletné vybavenie. Sme vybavení tak, že ak vôbec na Slovensku je taká klinika, tak my to máme tu."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies