Lekári nesúhlasia s rozšírením ordinačného času na 35 hodín týždenne

NETKY.SK • 6 Október 2017, 19:08 • 2 min
Lekári nesúhlasia s rozšírením ordinačného času na 35 hodín týždenne

BANSKÁ BYSTRICA – Navrhované skrátenie času pohotovostnej lekárskej služby lekári Banskobystrického kraja akceptujú, ale zásadne nesúhlasia s rozšírením ordinačného času pre všeobecných lekárov prvého kontaktu na 35 hodín týždenne.

slovakia

left justify in out

Uvádzajú to vo vyhlásení členovia Rady Regionálnej lekárskej komory Banská Bystrica (RLKBB) po svojom štvrtkovom (5.10.) zasadnutí, kde diskutovali o pripravovaných legislatívnych zmenách zákona o zdravotnej starostlivosti.

 

"Navrhovaná zmena neumožní lekárom vykonávať návštevnú službu v byte pacienta a keďže ani pohotovostná služba s výjazdovou LSPP nepočíta, pacienti stratia akúkoľvek možnosť návštevy lekára pri lôžku. Za takú službu si bude musieť pacient pravdepodobne zaplatiť, pretože lekár ju bude môcť vykonať len po pracovnom čase ako nadštandardné poskytovanie zdravotnej starostlivosti," informovala Katarína Paprčková z RLKBB v súvislosti s rozšírením ordinačného času pre všeobecných lekárov prvého kontaktu.

 

Podľa nej rovnako vznikne problém lekárom, ktorí majú v starostlivosti klientov domovov sociálnych služieb (DSS).

"Zostávajúca jedna hodina pracovného času na návštevu v DSS určite nepostačí. Povinnosť ordinovať sedem hodín z osemhodinového pracovného času neumožní lekárom venovať čas iným činnostiach, ktoré sú pre chod ambulancie a komplexnú starostlivosť o pacienta nevyhnutné," tlmočila Paprčková stanovisko členov RLKBB.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies