Lee Daniels nebude režírovať snímku o Richardovi Pryorovi

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 11:02 • 2 min
Lee Daniels nebude režírovať snímku o Richardovi Pryorovi

BRATISLAVA - Americký filmár Lee Daniels nebude režírovať pripravovanú životopisnú snímku o zosnulom komikovi a hercovi Richardovi Pryorovi s názvom Richard Pryor: Is It Something I Said?.

slovakia

left justify in out

Pre magazín The Hollywood Reporter to uviedli nemenované zdroje, podľa ktorých je za tým neochota predstaviteľov The Weinstein Company ďalej čakať, kým bude mať Daniels na tento projekt čas. Zástupcovia spoločnosti už údajne počas uplynulého víkendu oslovili viacerých iných režisérov.


Snímku Richard Pryor: Is It Something I Said? plánovali pôvodne nakrútiť už pred viac než desiatimi rokmi, pričom spočiatku sa na nej podieľal aj samotný Pryor, ktorý zomrel v roku 2005. Autorom scenára súčasnej verzie je Bill Condon, pričom s produkciou mali začať v marci, avšak pre Danielsovu zaneprázdnenosť museli štart nakrúcania odložiť na október. Filmárovi však ani tento termín údajne nevyhovoval a požiadal The Weinstein Company o ďalší odklad, čomu však už spoločnosť nevyhovela, pričom nakrúcanie s už novým režisérom chcú odštartovať v októbri. V hlavnej úlohe sa predstaví Mike Epps, Pryorovu starú mamu stvárni Oprah Winfrey, Eddie Murphy si zahrá jeho otca a jednu z jeho manželiek Jennifer Lee Pryor zas Kate Hudson. Zatiaľ však nie je jasné, či spoločne s Danielsom neopustia projekt aj niektorí členovia hereckého obsadenia alebo či nový režisér nebude chcieť pozmeniť scenár.


Päťdesiatšesťročný Lee Louis Daniels je režisér, scenárista, producent a príležitostný herec. Jeho režisérskym debutom bol kriminálny triler Tieň zabijaka (2005), po ktorom nakrútil snímky Precious (2009), Reportér (2012) a Komorník (2013), pričom pre Reportéra napísal aj scenár a za Precious získal dve nominácie na Oscara. Všetky štyri menované aj produkoval, okrem toho bol tiež producentom filmov Ples príšer (2001), The Woodsman (2004) a Tennessee (2008). Ako herec sa predstavil v krátkometrážnej snímke A Little Off Mark (1986), ďalej v nemeckej dráme Agnes und seine Brüder (2004), vo svojich filmoch Tieň zabijaka a Reportér ako aj v seriáli Empire (2015), ktorého je spolutvorcom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies