Le Penova vnučka sa postavila proti jeho vylúčeniu zo strany

NETKY.SK • 23 August 2015, 09:54 • 2 min
Le Penova vnučka sa postavila proti jeho vylúčeniu zo strany

MARSEILLE - Marion Maréchalová-Le Penová, najmladší člen rodinnej trojice vysokých predstaviteľov francúzskeho ultrapravicového Národného frontu (FN), povedala, že je proti vylúčeniu svojho starého otca Jeana-Marieho Le Pena zo strany.

slovakia

left justify in out

Jej vyhlásenie môže podľa agentúry Reuters vyostriť napätie v strane, ktorá je otrasená hádkou medzi zakladateľom strany Jeanom-Mariem Le Penom a jej predsedníčkou a jeho dcérou Marine Le Penovou.

 

Výkonný výbor FN minulý týždeň vylúčil 87-ročného Le Pena zo strany za jeho minuloročné antisemitské výroky. Toto rozhodnutie je najnovším pokusom FN odstaviť Le Pena, zbaviť sa antisemitskej nálepky a posilniť šance jeho dcéry Marine v prezidentských voľbách v roku 2017.

 

Le Pen povedal, že toto vylúčenie napadne na súde rovnako, ako to urobil v minulosti.

 

Marion Maréchalová-Le Penová (25), ktorá je neterou Marine Le Penovej, je považovaná za jej budúcu nástupníčku na čele strany.

 

"Bola som proti vylúčeniu môjho starého otca," povedala podľa agentúry Reuters počas včerajšej návštevy alpského mesta Digne-les-Bains na juhovýchode Francúzska. "Otvára to dvere novým problémom," dodala.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies