Lavrov Kerrymu: Sankcie povedú do slepej uličky

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 08:52 • 2 min
Lavrov Kerrymu: Sankcie povedú do slepej uličky

MOSKVA/SOČI - Pokusy o nátlak na Rusko použitím sankcií povedú len do slepej uličky, povedal dnes šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov svojmu americkému rezortnému partnerovi Johnovi Kerrymu. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie ruského ministerstva zahraničných vecí.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Lavrov v čiernomorskom letovisku Soči ďalej uviedol, že Rusko je pripravené na konštruktívnu spoluprácu so Spojenými štátmi, ale iba na báze rovnocenného partnerstva. Rusko sa podľa neho nepodvolí tlaku, aby sa vzdalo svojich národných záujmov.

 

"Sergej Lavrov zdôraznil, že zodpovednosť za súčasnú krízu vo vzťahoch s Washingtonom neleží na nás," citovala z vyhlásenia ruského ministerstva agentúra TASS.

 

Kerry podľa agentúry Reuters rokoval s Lavrovom vyše štyri hodiny, potom sa stretol so šéfom Kremľa Vladimirom Putinom. Tieto rokovania neviedli k výraznému posunu, informoval Putinov zahraničnopolitický poradca Jurij Ušakov. Putin si však podľa neho želá, aby sa vzťahy medzi Ruskom a Spojenými štátmi vrátili do normálu. Schôdzka medzi Putinom a Kerrym bola ich prvým osobným kontaktom po ochladení vzťahov medzi oboma krajinami spôsobenom krízou Ukrajine.

 

Podľa agentúry RIA Novosti Kerry navštívil Rusko naposledy v máji 2013.

 

Kerry na svojom twitterom účte označil rozhovory za úprimné. Rozhovory sa podľa neho viedli o kľúčových témach vrátane Iránu, Sýrie a Ukrajiny. Za dôležité označil udržiavanie otvorenej komunikácie medzi Ruskom a Spojenými štátmi v prípade riešenia naliehavých globálnych problémov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies