Lavrov je optimistický ohľadne dohody, varuje však pred vyzbrojovaním Kyjeva

NETKY.SK • 7 Február 2015, 14:10 • 2 min
Lavrov je optimistický ohľadne dohody, varuje však pred vyzbrojovaním Kyjeva

MNÍCHOV - Mierová dohoda zameraná na vyriešenie konfliktu na Ukrajine je možná, povedal dnes na Mníchovskej bezpečnostnej konferencii ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.

slovakia

left justify in out

"Domnievame sa, že sú šance dosiahnuť dohodu o (tých najnovších) návrhoch," povedal podľa agentúry DPA šéf ruskej diplomacie na margo najnovšej mierovej iniciatívy zo strany nemeckej kancelárky Angely Merkelovej a francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda.
      

"Kríza sa nedá vyriešiť na bojovom poli," konštatoval Lavrov s tým, že pokračujú rozhovory ohľadne dohody o dodržiavaní prímeria a že Rusko je za mierové riešenie, ktoré rešpektuje územnú celistvosť Ukrajiny.  
      

Lavrov okrem vyjadrenia optimizmu však zároveň poukázal aj na čoraz hlasnejšie výzvy, ktoré sa ozývajú zo západných štátov, aby sa Ukrajina - podľa jeho slov - "napumpovala smrtonosnými zbraňami".
      

"Takýto postoj len zjatrí tragédiu Ukrajiny," upozornil ruský minister zahraničných vecí, ako ho citovala agentúra Reuters.
      

Na tohtoročnej Mníchovskej bezpečnostnej konferencii v bavorskej metropole je okrem šéfa ruskej diplomacie Lavrova prítomná aj nemecká kancelárka Angela Merkelová, minister zahraničných vecí USA John Kerry a americký viceprezident Joe Biden.
      

Podujatie je medzinárodnou, mimovládnou, nezávislou konferenciou zameranou na rokovania o dôležitých bezpečnostných otázkach, medzi ktoré patrí teraz predovšetkým Ukrajina.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies