Lavrov a Kerry spolu hovorili o porušovaní prímeria na Ukrajine

NETKY.SK • 12 November 2014, 16:11 • 2 min
Lavrov a Kerry spolu hovorili o porušovaní prímeria na Ukrajine

MOSKVA - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov dnes v telefonickom rozhovore so svojím americkým rezortným partnerom Johnom Kerrym zdôraznil, že je nesmierne dôležité, aby sa zabezpečilo dodržiavanie dohody o prímerí na východe Ukrajiny. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení, ktoré ruské ministerstvo zahraničných vecí vydalo po rozhovore oboch šéfov diplomacií sa uvádza, že Lavrov "kládol zvláštny dôraz na... neprípustnosť narúšania implementácie minského protokolu (o prímerí)".
     

Takzvaný minský protokol podpísali 5. septembra v bieloruskej metropole predstavitelia Ukrajiny, Ruska a dvoch východoukrajinských separatistických republík.
     

Dohoda, sprostredkovaná Organizáciou pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), počítala s okamžitým ukončením bojov, čo sa však v praxi nikdy úplne nenaplnilo. Z porušovania podmienok prímeria sa navzájom obviňujú obe strany konfliktu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies