Láska ovplyvňuje váš život vo všetkých aspektoch: Prinášame dôležité body, ktoré definujú zdravý a harmonický vzťah

NETKY.SK • 10 November 2023, 15:30 • 2 min
Láska ovplyvňuje váš život vo všetkých aspektoch: Prinášame dôležité body, ktoré definujú zdravý a harmonický vzťah

Keď dokážete vidieť svojho partnera ako tímového hráča – človeka po vašom boku, ktorý vás podporí a pomôže vám v dobrom ale aj vo vzostupoch života – máte plné právo sa cítiť, že ste našli toho pravého. Ak je pre vás jednoduché si predstaviť, aké by to bolo spolu zostarnúť, je pravdepodobné, že ste našli niekoho, s kým je to skutočne možné.

slovakia

left justify in out

To, s kým trávite svoj život, je veľmi dôležité, pretože vás to môže posunúť ďalej v pozitívnom smere a pomôcť vám rásť alebo zlomiť! Tu je návod, ako si vybrať správneho životného partnera, aby ste sa nedostali do pasce toxického vzťahu alebo si overiť či ste so svojou polovičkou naozaj v zdravom a trvácnom vzťahu. Tu sú základné kladné znaky, ktoré by zdravý vzťah mal mať:

Nie je pre vás bremenom

"Človek, ktorý dokáže byť autenticky nadšený z vášho úspechu a cieľov v živote, je niekto, kto nebude cítiť potrebu vás brzdiť. Väčšina nezdravých vzťahov zahŕňa určitú formu sabotáže jedného partnera. Randenie s niekým, kto je spokojný so svojím životom znamená môžu byť šťastní pre teba a po tvojom boku."

— Shannon Thomas, terapeutka a autorka knihy „ Uzdravenie zo skrytého zneužívania: Cesta cez štádiá zotavovania sa z psychologického zneužívania “

Máte z toho dobrý pocit

"Keď počúvate svoje srdce, budete cítiť, či osoba, s ktorou chodíte, je alebo nie je pre vás tá pravá. Toto je známe ako "intuícia" - odkaz vášho srdca pre vás. Takmer každý si dokáže spomenúť na obdobie, kedy neposlúchli to Keď sa cítite dobre, cítite, že váš partner je trpezlivý a pravdivý, správa sa k vám na verejnosti rovnako ako doma, potom ste na správnej ceste."

"Majte na pamäti, že aj vaša intuícia môže vysielať varovania. Môže to prísť ako vnútorná reakcia. Napríklad, ak vás chce váš partner akýmkoľvek spôsobom zmeniť. Neprijíma vás takého, aký ste. Ak to sa stane, utekajte. To je znak ovládajúcej osoby a nikdy sa k tebe nebude správať správne."

— Tracy Malone, odborníčka na vzťahy a YouTuberka

 

Konflikty riešite s rešpektom a konštruktívne

Konflikt vo vzťahu nie je nevyhnutne znakom toho, že váš vzťah je v problémoch – namiesto toho je spôsob, akým pristupujete ku konfliktu, dôležitým znakom toho, či váš vzťah obstojí v skúške času.Páry, ktoré sa tešia z dlhodobého a zdravého vzťahu,môžu mať problémy, dokonca aj veľké, bez toho, aby sa uchyľovali k osočovaniu, ponižovaniu, urážkam a nadmernej kritike. Ospravedlňujú sa, keď je to potrebné, a hľadajú spôsoby, ako vyriešiť problém, znova sa spojiť a ísť ďalej.

Ak sa vo vašom vzťahu – v hádke a po nej – cítite bezpečne, počúvate, rešpektujete a milujete, pravdepodobne ste našli tú správnu osobu pre vás.

Tešíte sa na trávenie času s partnerom

Zaviazať sa k vážnemu dlhodobému vzťahu s niekým, znamená, že spolu strávite veľa času. Ak je váš partner pre vás ten pravý, je to niečo, na čo sa budete tešiť a aktívne ho prijmete do svojho života. Môžete si napríklad všimnúť, že sa s nimi chcete podeliť o veci týkajúce sa vášho dňa, snažíte sa spolu tráviť kvalitný čas, byť spolu fyzicky a emocionálne dôverní a keď sa niečo dôležité stan. Chcete sa s partnerom či partnerkou podeliť o čo najviac vecí, s tým, že cítite, že vás počúva, chápe a zaujíma sa o váš deň, problémy, zábavné historky a život ako taký.

Viete si s nimi predstaviť život

Keď dokážete vidieť svojho partnera ako tímového hráča – človeka po vašom boku, ktorý vás podporí a pomôže vám v dobrom ale aj vo vzostupoch života – máte plné právo sa cítiť, že ste našli toho pravého. Ak je pre vás jednoduché si predstaviť, aké by to bolo spolu zostarnúť, je pravdepodobné, že ste našli niekoho, s kým je to skutočne možné.

Vaši priatelia a rodina ich milujú

Môže to znieť ako samozrejmosť, ale ak si vaši blízki dobre rozumejú s osobou, s ktorou chodíte, je to zvyčajne celkom dobré znamenie.
„Ľudia okolo vás budú skvelým posudzovateľom charakteru a pravdepodobne vás poznajú lepšie, ako sa poznáte vy,“ hovorí kouč zoznamky James Preece.

Je normálne, že sa k ľuďom, s ktorými začínate stretávať, správajú ochranársky a spočiatku podozrievavo.
"Ak sú najväčšími fanúšikmi vášho partnera, potom viete, že ste si vybrali dobrého."

Vďaka polovičke máte zo seba dobrý pocit

Správna osoba pre vás vám umožní byť tým najsebavedomejším jedincom.

„Uistia vás, pochvália vás a dajú vám vedieť, akí ste úžasní,“ dodáva Preece.

Mávnite na rozlúčku s partnermi, ktorí vás neustále nútia spochybňovať svoje myšlienky a vzhľad, to je jasná červená vlajka, že niečo nie je v poriadku.
Dobrý partner chce, aby ste boli šťastní a nepochybovali o sebe. „Ak tomu tiež začnete veriť, nikdy nebudete musieť o ničom pochybovať ani o sebe pochybovať,“ dodáva Preece.

Dávajú vám svoju plnú pozornosť

Nie je nič horšie, ako keď sa s niekým rozprávate a všimnete si, že si prezerá Instagram.

"Správny partner to neurobí," hovorí Kate Moyle, vzťahová psychoterapeutka a moderátorka podcastu The Sexual Wellness Sessions.

 „Budú úplne prítomní vo vašej spoločnosti, čo je dôležitou súčasťou ľudského spojenia a demonštruje našu hodnotu pre túto osobu.
„Často nás rozptyľujú technológie, obrazovky a upozornenia. Pozornosť však zohráva veľkú úlohu pri vytváraní zmysluplných spojení.

Zdroje:

https://www.insider.com/how-to-tell-if-someone-is-right-for-you-2018-2#11-you-share-the-same-values-even-if-you-disagree-11

https://www.psychologytoday.com/us/blog/couples-thrive/202001/5-ways-to-tell-that-youve-really-found-the-right-partner

https://www.independent.co.uk/life-style/love-sex/dating-tips-right-person-finding-the-one-b2057028.html

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
foto: steepedinhope.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies