Lajčák s Bartekovou otvorili Slovak Point, Chmelár definoval 3 pevné body

NETKY.SK • 8 Február 2014, 11:26 • 2 min
Lajčák s Bartekovou otvorili Slovak Point, Chmelár definoval 3 pevné body

SOČI - Prestrihunutím pásky v sobotu oficiálne otvorili priestory zariadenia Slovak Point v olympijskom meste Soči. Hlavným aktérom bol podpredseda vlády SR, minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Pri slávnostnom akte mal prominentnú spoločnosť v osobe členky Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Danky Bartekovej.
      

Ešte predtým mal úvodné slovo prezident Slovenského olympijského výboru (SOV) František Chmelár, ktorý zdôraznil, že slovenská misia už má na ZOH tri pevné body - oficiálnu výpravu, vysunuté pracovisko veľvyslanectva SR v Rusku pre zimnú olympiádu a paralympiádu a: "Dnes otvárame slovenský bod, teda Slovak Point."
      

Minister Lajčák v krátkom príhovore vyjadril túžbu, aby sa v tomto zariadení oslavoval úspech slovenského športu a zdôraznil: "Som veľmi rád, že aj na tejto olympiáde je miesto, kde sa môžu stretávať športovci, fanúšikovia, novinári i ďalší hostia. Ukázali sme opäť neskutočný zmysel pre improvizáciu. Tento point vznikol na poslednú chvíľu, v zásade za týždeň. Najmä vďaka nasadeniu partnerov. Som rád, že ľudia ukázali patriotizmus a snahu vybudovať niečo, čím sa môžeme pochváliť. Je to veľmi dôstojné miesto."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies