Lajčák kondoloval do Izraela v súvislosti s vraždou študentov

NETKY.SK • 3 Júl 2014, 11:24 • 2 min
Lajčák kondoloval do Izraela v súvislosti s vraždou študentov

BRATISLAVA - Šéf európskej diplomacie Miroslav Lajčák v stredu zaslal kondolenčný telegram ministrovi zahraničných vecí Štátu Izrael Avigdorovi Libermanovi v súvislosti so zavraždením troch študentov ješivy.

slovakia

left justify in out

Študenti sa stratili pred tromi týždňami, keď stopovali pri židovskej dedine Guš Cion blízko miest Betlehem a Hebron. Aj napriek rozsiahlej pátracej akcii sa ich telá podarilo nájsť až v pondelok. "Tento zločin, ktorý si zasluhuje jednoznačné odsúdenie, ukazuje na potrebu urýchleného ukončenia súčasného stavu napätia a netolerancie medzi národmi blízkovýchodného regiónu a uzavretia dlhodobého mieru," uvádza sa v sústrastnom telegrame Lajčáka.

 

Dvoch mladíkov vo veku 16 a jedného vo veku 19 rokov poslednýkrát videli v blízkosti križovatky pri Hebrone, kde 12. júna stopovali. Odvtedy nemal o nich nikto žiadne správy. Armáda po objavení tiel postavila blokády a celú oblasť okolo Halhúlu uzavrela. Izraelskí vojaci uskutočnili v tejto súvislosti v uplynulých týždňoch desiatky domových prehliadok. Razie uskutočňovali najmä v meste Hebron, ktoré je baštou Hamásu na Západnom brehu. Zatkli viac než 400 Palestínčanov, piati pri zrážkach s bezpečnostnými silami zomreli. 

 

Izrael v rámci pátrania po nezvestných identifikoval ako hlavných podozrivých dvoch militantov z Hamásu. Hnutie však akékoľvek zapojenie do prípadu odmieta. Palestínsky prezident Mahmúd Abbás z konkurenčného hnutia Fatah vyjadril nad smrťou tínedžerov ľútosť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies