Lacko sa stal prvým finalistom dvojhry na challengeri Slovak Open

NETKY.SK • 9 November 2013, 15:38 • 2 min
Lacko sa stal prvým finalistom dvojhry na challengeri Slovak Open

BRATISLAVA - V nedeľu bude mať slovenský tenista šancu stať sa prvým dvojnásobným singlovým šampiónom v histórii turnaja.

slovakia

left justify in out

Slovenský tenista Lukáš Lacko sa po druhý raz v kariére prebojoval do finále dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open.
Šampión z roku 2011 si v sobotňajšom semifinále ako nasadená štvorka poradil s Nemcom Janom-Lennardom Struffom v troch setoch 6:4, 1:6 a 6:3.
V nedeľu bude mať šancu stať sa prvým dvojnásobným singlovým šampiónom v histórii turnaja. Vo finále o 16.00 nastúpi proti víťazovi súboja medzi najvyššie nasadeným obhajcom titulu Čechom Lukášom Rosolom a trojkou "pavúka" Holanďanom Igorom Sijslingom.
O osude prvého setu súboja medzi Lackom a Struffom rozhodol siedmy gem, v ktorom najlepší slovenský singlista prelomil súperov servis. Lacko po prvom podaní nestratil ani jedinú loptičku, pri dlhších výmenách od základnej čiary dokázal Nemca zatlačiť.
V druhom dejstve Struff pridal na agresivite, zlepšil returny a po rýchlom brejku si vybudoval náskok 3:0. Vo štvrtom geme Lacko odvrátil tri brejkbaly, no za stavu 1:4 opäť stratil podanie a Struff si vynútil tretí set.
V ňom mal však navrch zverenec trénera Ladislava Simona. Po brejku v šiestom geme sa Lacko ujal vedenia 4:2 a zápas už dotiahol do úspešného konca. V Bratislave má už istú prémiu 5400 eur a 60 bodov do svetového rebríčka ATP Entry.

dvojhra - semifinále: Lukáš LACKO (4-SR) - Jan-Lennard Struff (Nem.) 6:4, 1:6, 6:3



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies