Lacko po triumfe v Bratislave: "Ďakujem trénerom Tóthovi a Liptákovi"

NETKY.SK • 22 November 2011, 01:54 • 2 min
Lacko po triumfe v Bratislave: "Ďakujem trénerom Tóthovi a Liptákovi"

Lacko po triumfe v Bratislave: "Ďakujem trénerom Tóthovi a Liptákovi"

slovakia

left justify in out

img

Slovenský tenista Lukáš Lacko sa stal víťazom dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open (dotácia 85.000 eur). Vo finále si poradil s Litovčanom Ricardasom Berankisom za 1:22 h v dvoch setoch 7:6 (7), 6:2 a pripísal si na konto celkovo piaty singlový titul na ATP Challenger Tour. V tajbrejku úvodného dejstva odvrátil štyri setbaly.
Lacko sa stal po Karolovi Kučerovi, Dominikovi Hrbatom, Michalovi Mertiňákovi a Martinovi Kližanovi piatym slovenským víťazom dvojhry v histórii bratislavského turnaja. Vďaka nedeľňajšiemu víťazstvu zinkasuje prémiu 12.250 eur, do rebríčka ATP Entry mu pribudne 110 bodov. V jeho novom vydaní sa posunie bližšie k prvej stovke. Lacko zaknihoval na 12. ročníku MMSR víťazný double, keď po boku Čecha Jana Hájeka triumfoval aj vo štvorhre. Dva tituly v jednom roku sa doposiaľ v Bratislave nepodarilo získať nikomu.
Lackovi vyšiel úvod zápasu s Berankisom, keď v šiestom geme čistou hrou prelomil súperovo podanie a po potvrdení brejku si vybudoval náskok 5:2. Bývalý najlepší junior sveta však v ďalších minútach vďaka zlepšenému servisu a kvalitným returnom vyrovnal na 5:5. V dvanástom geme sa Lacko prepracoval k dvom setbalom, no Berankis ich odvrátil a tak rozhodnutie padlo až v tajbrejku. V skrátenej hre viedol Litovčan 6:3 a mal k dispozícii dve podania.. Lacko však aj vďaka súperovým nevynúteným chybám odvrátil tri setbaly, za stavu 6:? a štvrtý a tajbrejk napokon získal vo svoj prospech.
Slovenský daviscupový reprezentant sa dostal na koňa, v druhom sete po dvoch brejkoch odskočil súperovi na 4:0 a zápas už dotiahol do úspešného konca. Za stavu 5:2 premenil pri vlastnom podaní vďaka esu v poradí druhý mečbal. Zaujímavosťou je, že vlaňajšie bratislavské finále medzi Kližanom a Rakúšanom Stefanom Koubekom sa skončilo navlas rovnakým výsledkom ako tohtoročné.
Lacko po zisku titulu vo dvojhre na domácom turnaji žiaril spokojnosťou. "Chcel by som sa poďakovať trénerom Tiborovi Tóthovi a Maťovi Liptákovi i kondičnému trénerovi Ladislavovi Olászovi. Vďaka nemu som vydržal za týždeň odohrať deväť zápasov, čo nebolo ľahké. Ďakujem aj pánovi kučerovi, ktorý sa staral o mojej rakety. Veľká vďaka patrí divákom za to, že vytvorili skvelú atmodériu. Je niečo úplne iné hrať doma ako v zahraničí. Ricardasovi blahoželám k postupu do finále, odohral veľmi dobrý turnaj a dokázal otočiť tri ťažké zápasy," povedal Lacko vo svojom príhovore po prevzatí cennej trofeje. Berankis bol napriek finálovej prehre s vystúpením v Bratislave spokojný. "Dokázal som postúpiť do finále, hoci som v semifinále čelil mečbalom, čo si cením. Lukášovi blahoželám k titulu a v budúcom roku mu želám veľa šťastia."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies