La Liga: Real zachránil zápas až v posledných minútach

NETKY.SK • 24 Január 2022, 10:18 • 2 min
La Liga: Real zachránil zápas až v posledných minútach

MADRID – Biely Balet sa poriadne vytrápil v zápase proti Elche, ktoré nepremenilo dvojgólový náskok v cenné víťazstvo. Real naďalej figuruje na čele tabuľky a na Barcelonu má náskok 15 bodov!

slovakia

left justify in out

Remízu zachránil v 92. minúte stopér Militao

 

Pred zápasom si Real uctil spomienkou klubovú legendu Paca Genta, ktorý v jeho drese získal rekordných 23 trofejí a zomrel v utorok vo veku 88 rokov. Domáci favorit mal od začiatku územnú prevahu, ale šance zostali nevyužité. Po polhodine hry kopal Real penaltu po faule Helibeltona Palaciosa na Viniciusa Juniora v šestnástke, no najlepší ligový strelec Karim Benzema z bieleho bodu prestrelil bránku. Do kabín napokon išli s náskokom nečakane hostia, keď sa v 42. minúte presadil hlavou z piatich metrov Lucas Boye po centri striedajúceho Fidela z ľavej strany - 0:1.

 

Aj po zmene strán mal Real herne i strelecky navrch, no obrannú líniu na čele s brankárom Edgarom Badiom sa mu dlho nedarilo prekonať. V 51. minúte arbiter nariadil druhý pokutový kop pre domácich po páde Edena Hazarda v šestnástke súpera, no po upozornení videorozhodcu si sporný moment opakovane pozrel pri monitore a penaltu odvolal. Elche potom šokovalo lídra tabuľky aj druhýkrát, štvrťhodinu pred koncom sa pred šestnástkou uvoľnil autor prvého zásahu Boye, loptu posunul napravo a Pere Milla krížnou strelou po zemi prekonal Thibauta Courtoisa na 2:0.

 

Casemiro vzápätí na druhej strane trafil hlavou do brvna a Real sa dočkal až v 82. minúte, keď po ruke v pokutovom území opäť zahrával penaltu a tú bezpečne premenil Luka Modrič. Enormné úsilie domácich v závere vyústilo do vyrovnávajúceho gólu v nadstavenom čase – loptu po centri Viniciusa Juniora poslal Militao v 92. minúte hlavou k žrdi a vydoloval pre svoj tím aspoň bod.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies