Získala vláda Petra Fialu dôveru poslancov? Rozprava trvala 22 hodín!

NETKY.SK • 13 Január 2022, 20:04 • 2 min
Získala vláda Petra Fialu dôveru poslancov? Rozprava trvala 22 hodín!

PRAHA - Poslanci ANO a SPD predĺžili rozpravu svojimi vystúpeniami pred hlasovaním až do štvrtkového večera. Rozprava trvala s prestávkami od stredajšieho rána.

slovakia

left justify in out

Poslanecká snemovňa Parlamentu Českej republiky vyslovila vo štvrtok podvečer po viac než 22-hodinovej rozprave dôveru vláde premiéra Petra Fialu. Takýto výsledok sa všeobecne očakával, keďže 5 strán novej koalície má v snemovni pohodlnú väčšinu. Fialov kabinet pri hlasovaní podporilo všetkých 106 prítomných koaličných poslancov, proti bolo 87 z opozičných strán ANO a SPD, informoval server Novinky.cz.

 

 

Predseda SPD Tomio Okamura vo štvrtok ráno Fialu vyzval, aby zbavil predsedu koaličného hnutia STAN Víta Rakušana funkcie vicepremiéra a ministra vnútra. Dôvodom má byť údajné neprehľadné financovanie hnutia STAN. To však všetky špekulácie o darcoch odmieta a peniaze vracať nechce.

 

Prečítajte si tiež: Maďari budú regulovať ceny niektorých potravín

 

„Chceme štát, ktorý nežije na dlh,“ povedal v stredu ráno pred poslancami premiér Fiala. Predstavil však aj ďalšie ambície vlády, medzi ktoré patrí napríklad rozšírenie výstavby nových bytov. Ďalej povedal, že jeho kabinet sa chce venovať aj riešeniu energetickej sebestačnosti krajiny. „Budúcnosť vidíme v kombinácii jadrovej energetiky a obnoviteľných zdrojov,“ spresnil.

 

 

Český prezident Miloš Zeman vymenoval kabinet Petra Fialu vlani 17. decembra. Vláda musela požiadať o dôveru v snemovni do 30 dní.

 

Možno vás zaujme: AKTUALIZÁCIA: Čaká nás ťažký boj, tvrdia Petr Fiala a Boris Kollár

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies