Kyrgios zhodnotil uplynulú sezónu pozitívne

NETKY.SK • 12 December 2016, 11:23 • 2 min
Kyrgios zhodnotil uplynulú sezónu pozitívne

SYDNEY - Bola plná vzostupov a pádov a nútene z nej pre trest vynechal dva týždne, ale Nick Kyrgios je s uplynulou tenisovou sezónou spokojný.

slovakia

left justify in out

Austrálčan počas nej získal tri turnajové tituly, vyníma sa medzi nimi víťazstvo na "päťstovkovom" Tokiu. Neodpustil si však niekoľko avantúr, nad ktorými zostáva rozum stáť. Najväčší rozruch spôsobil 12. októbra, keď krátko po zisku titulu v Tokiu vypustil duel 2. kola v Šanghaji proti Nemcovi Mischovi Zverevovi (3:6, 1:6). Rodák z Canberry pôvodne mal pykať osem turnajových týždňov za nedostatok úsilia a nešportové správanie. ATP však zobrala na vedomie, že 21-ročný 13. hráč singlového renkingu pristúpil na plán pomoci. Ak by Kyrgios neabsolvoval poradenský program u športového psychológa alebo alternatívu tohto typu schválenú ATP, nútene by absentoval až do 15. januára 2017.

 

"Porobil som veľa zábavných vecí. Dostal som Austráliu späť do svetovej skupiny Davisovho pohára, mám niekoľko turnajových titulov, takže dobrý rok," zhodnotil Kyrgios pre austrálsky Fox Sports. K vynúteným konzultáciám so športovým psychológom poznamenal: "Podstúpil som to a bolo to celkom fajn. Navyše som si oddýchol, trávil viac času s rodinou, priateľkou. Popri tréningu som mohol byť viac s ľuďmi, ktorých mám rád. Myslím si, že som sa dobre naladil na nový rok. Mal som dosť času všetko zanalyzovať, aby som sa vedel zlepšiť."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies