Kyjev poslal na súd OSN takmer 100 kilogramov obvinení proti Rusku

NETKY.SK • 12 Jún 2018, 22:39 • 2 min
Kyjev poslal na súd OSN takmer 100 kilogramov obvinení proti Rusku

KYJEV - Ukrajina predložila súdu OSN memorandum o prípade proti Rusku, ktoré obsahuje obvinenia z financovania terorizmu a rasovej diskriminácie. Informuje NTV.ru.

slovakia

left justify in out

Toto uviedol na svojej stránke na Twittei ukrajinský prezident Petro Porošenko.

 

"Predloženie memoranda v prípade proti Rusku je dôležitým krokom, ktorý dokazuje, že za všetky protiprávne konania Ruska federácia bude zodpovedná,” napísal Porošenko.

 

 

Šéf Ministerstva zahraničných vecí Ukrajiny Pavel Klimkin, zo svojej strany upresnil, že memorandum pozostáva z 29 zväzkov, ktorých celková hmotnosť je asi 90 kilogramov.

     

Minulý rok prezident Ukrajiny Petro Porošenko poveril podať sťažnosti na Medzinárodný súd OSN proti Rusku, za porušenie Dohovoru o boji proti financovaniu terorizmu a Dohovoru o odstránení rasovej diskriminácie.

     

V dôsledku toho, súd Organizácie Spojených národov odmietol prijať dočasné opatrenia proti Rusku, o zavedenie ktorých požadoval Kyjev, podľa Dohovoru o zákaze financovania terorizmu. 

 

Len čiastočne súd uspokojil nároky Kyjeva po druhej žalobe - o porušení Dohovoru o odstránení rasovej diskriminácie. 

 

Podľa rozhodnutia súdu, by sa Rusko malo zdržať porušovania práv krymských Tatár a poskytnúť možnosť vzdelania v ukrajinskom jazyku na Kryme. Ruská strana tieto obvinenia zamietla.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies