Kvôli snehovej víchrici je vo Francúzsku bez elektriny 237-tisíc domácností

NETKY.SK • 13 Január 2017, 09:23 • 2 min
Kvôli snehovej víchrici je vo Francúzsku bez elektriny 237-tisíc domácností

PARÍŽ - Polovicu územia severnej časti Francúzska zasiahla v noci nadnes silná snehová víchrica. V dôsledku toho sa bez dodávok elektrickej energie ocitlo 237.000 domácností na severe, východe a v strednej časti krajiny, uvádza stanica France Info.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo vnútra dnes informovalo, že výčiny počasia najviac zasiahli Normandiu a Pikardiu. Hasiči tam v noci nadnes museli zasahovať v 4452 prípadoch. Evakuovaných muselo byť 1100 ľudí.

 

Fujavicu sprevádza silný vietor - v okolí mesta Dieppe v departemente Seine-Maritime namerali 146 km/h a v Méaulte v kraji Somme sila vetra dosiahla rýchlosť 134 km/h.

 

V 11 departementoch naďalej platí druhý najvyšší stupeň pohotovosti kvôli riziku snehových zrážok a vytvárania poľadovice.

V oblastiach Ardennes, Aisne, Somme, Nord, Pas-de-Calais a Meuse dnes v dôsledku toho zrušili prepravu detí školskými autobusmi.

 

Ako ďalej uvádza France Info, vývoj počasia v strednom a severnom Francúzsku si v noci nadnes vynútil aj úplné odstavenie troch vlakov v kraji Eure: jeden v oblasti Évreux a dva ďalšie v Serquigny.

 

Letecká doprava zatiaľ funguje normálne, parížske letiská však vydali odporúčanie cestujúcim, ktorí sa na cestu vydávajú dnes, aby počítali so zdržaním pri preprave na letisko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies