Kuzminová sa chystá do novej sezóny so smelými cieľmi a tradičným sponzorom

NETKY.SK • 6 September 2016, 14:13 • 2 min
Kuzminová sa chystá do novej sezóny so smelými cieľmi a tradičným sponzorom

BRATISLAVA - Slovenskí biatlonisti sa pripravujú na novú sezónu a veria, že bude úspešná. Dvojnásobnej olympijskej víťazke Anastasii Kuzminovej i celému Slovenskému zväzu biatlonu (SZB) k tomu má pomôcť aj tradičný sponzor, spoločnosť Viessmann, s ktorou spolupracujú už od roku 2006.

slovakia

left justify in out

"Chcem sa poďakovať predstaviteľom spoločnosti, že pri nás stojí už toľko rokov. Pomáha nám nielen pri reprezentácii, ale aj organizácii Slovenského pohára," povedal po slávnostnom podpise zmluvy prezident SZB Tomáš Fusko.

 

Po dvoch rokoch pauzy sa do kolotoča Svetového pohára vracia Kuzminová. "Teším sa, že od budúcej sezóny budem môcť opäť pretekať a svojimi výkonmi a výsledkami poteším všetkých fanúšikov na Slovensku. Po dlhej materskej dovolenke je ťažké hodnotiť, v akej som momentálne forme. No všetky tréningy, ktoré sme mali naplánované, sme absolvovali bez zranenia a výkyvov. Ide to podľa plánu a pevne verím, že sezóna bude takto aj pokračovať. Vládzem, stíham, strieľam," povedala úspešná olympionička.

 

Kuzminová strávila pauzu prijemnými povinnosťami, narodila sa jej dcérka Olívia, ktorú teraz berie aj na sústredenia. "Je to o niečo náročnejšie, ale sú to s ňou krásne momenty. Od začiatku mám okolo seba dobrý tím, ktorý mi pomáha. Ďakujem aj dievčatám z reprezentácie, že ma opäť privítali v tíme a boli pre mňa parťáčky," dodala.

 

V minuloročných úspechoch chce pokračovať Paulína Fialková, najlepšia biatlonistka uplynulej sezóny Slovenska. "Som veľmi rada, že som získala toto ocenenie a chcela by som nadviazať na výkony z minulej sezóny. Robím všetko pre to, aby to tak pokračovalo. Mala som náročnú jar kvôli škole, ktorú som musela po pretekoch dokončiť. Takže som trochu zaostávala v tréningoch, ale postupne sa dostávam do lepšej a lepšej formy. Ďakujem Nasti za spoločné tréningy, ktoré mi dali veľmi veľa," povedala.

 

Martin Otčenáš verí, že sa v SP posunie opäť bližšie k najlepším priečkam. Za sebou má výborné vystúpenie na MS v letnom biatlone, kde získal dve zlaté medaily. "Verím, že sa to bude zlepšovať ako posledný rok. Nebolo ľahké získať zlato na MS tretí rok po sebe, preto som rád, že sa mi to podarilo. Nechcem však zaostať ani v zime a chcem dokázať moju formu, i keď je konkurencia väčšia a ťažšia. Myslím si, že sa postupnými krokmi dostávam dopredu," povedal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies