Kurz eura sa mierne zotavil a vzrástol na 1,1051 USD/EUR

NETKY.SK • 19 August 2015, 10:53 • 2 min
Kurz eura sa mierne zotavil a vzrástol na 1,1051 USD/EUR

FRANKFURT - Kurz spoločnej európskej meny sa dnes mierne zotavil po poklese z minulých dní. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Euro sa ráno predávalo po 1,1051 USD, pričom v utorok (18. 8.) padol jeho kurz na šesťdňové minimum 1,1017 USD/EUR. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v utorok napoludnie referenčný kurz na 1,1060 USD/EUR.

 

Euro posilnilo na širokom fronte. Jeho kurz vzrástol voči všetkým dôležitým menám alebo si prinajmenšom udržal stabilnú úroveň. Dôvodom tohto vývoja je zvýšenie dôvery týkajúcej sa gréckej krízy, uviedli obchodníci. Tretí záchranný balík pre Atény je už prakticky v suchu. Dnes o ňom bude rozhodovať nemecký parlament, pričom schválenie sa považuje za isté.

 

Euro počas uplynulých dní prakticky nepretržite klesalo. Podľa analytikov bolo hlavným dôvodom posilňovanie dolára po uvoľnení na čínskom akciovom trhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies