Kuriózny prípad: Súd zakázal psovi štekať v noci, majiteľovi inak hrozí mastná pokuta!

NETKY.SK • 9 Február 2015, 16:53 • 2 min
Kuriózny prípad: Súd zakázal psovi štekať v noci, majiteľovi inak hrozí mastná pokuta!

ZÁHREB - Pes Medo v severochorvátskej dedine Peroj štekal, tak ako všetky psy, ale teraz má kvôli tomu problém. Nahnevaná susedka si vymohla dočasný súdny zákaz, na základe ktorého musí Medo prestať v noci štekať. Ak nie, jeho majiteľ Anton Šimunovič bude musieť zaplatiť v prepočte približne 2800 eur.

slovakia

left justify in out

Trojročný kríženec je teraz v čase od 20.00 h do 08.00 h zatvorený v stodole, namiesto toho, aby slobodne pobehoval. 
     

Medo je jediný pes v Chorvátsku, na ktorého sa vzťahuje súdny príkaz "neštekať".
     

V podanej sťažnosti susedka uviedla, že Medo má nepriaznivý vplyv na jej zdravie tým, že stále šteká. Jeho majiteľ Šimunovič vyhlásil, že to nie je pravda.
   

"Šteká normálne, ako každý iný pes," bránil svojho štvornohého priateľa majiteľ a vysvetlil: "Šteká, keď zbadá mačku, alebo keď na jeho teritórium prichádza niekto neznámy."
     

Dedina Peroj sa nachádza vo vnútrozemí chorvátskeho polostrova Istria.
     

Medove problémy vyvolali obrovský záujem v sociálnych médiách v regióne. Na facebookovú stránku vytvorenú na podporu Meda sa dosiaľ pripojilo vyše 30.000 fanúšikov, a to odvtedy, čo sa prípad dostal tento rok už skôr do hlavných správ médií. Majitelia psov poslali stovky fotografií svojich domácich miláčikov, aby vyjadrili solidaritu. Do kampane sa zapojilo dokonca aj niekoľko mačiek.
     

Súd v meste Pula na Istrii kauzu úplne neukončil a musí ešte vyhlásiť konečný verdikt, keďže susedka žiada aj odškodné vo výške 1400 eur. Zatiaľ sa k vývoju situácie nevyjadrila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies