Kurdské sily znovu dobyli časti Mósulskej priehrady

NETKY.SK • 17 August 2014, 15:56 • 2 min
Kurdské sily znovu dobyli časti Mósulskej priehrady

ARBÍL - Kurdské sily dnes dobyli časti Mósulskej priehrady, najväčšej v Iraku, ktorú ešte začiatkom toho mesiaca 7. augusta dostala pod kontrolu militantná organizácia Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na predstaviteľa irackých bezpečnostných síl, generála Tawfíka Dastího.
      

Kurdské oddiely nazývané péšmarga za podpory irackých a amerických bojových lietadiel začali operáciu na opätovné dobytie Mósulskej priehrady dnes skoro ráno.
      

Generál Dastí, ktorý sa takisto nachádza pri priehrade spolu s kurdskými silami, uviedol, že teraz majú pod kontrolou východnú časť priehrady a že boje stále pokračujú.
      

Spojené štáty začali uskutočňovať nálety proti militantom IS už pred vyše týždňom, v snahe zastaviť postup týchto extrémistov severným Irakom. IS má totiž v úmysle dostať sa do metropoly Bagdad. Extrémisti teraz ovládajú veľké územné pásma severného Iraku a susednej Sýrie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies