Kultúrnou osobnosťou Veľkej Británie je Shakespeare

NETKY.SK • 23 Apríl 2014, 16:19 • 2 min
Kultúrnou osobnosťou Veľkej Británie je Shakespeare

LONDÝN - Kultúrnou osobnosťou Veľkej Británie je William Shakespeare. Vyplýva to z medzinárodného prieskumu, ktorého výsledky zverejnili pri príležitosti 450. výročia narodenia tohto známeho dramatika a básnika.

slovakia

left justify in out

V ankete organizácie British Council, do ktorej sa zapojilo päťtisíc dospelých ľudí z Indie, Brazílie, Nemecka, Číny a USA, ho za kultúrnu ikonu označilo 14 percent respondentov.

 

Na druhej priečke sa umiestnila kráľovná Alžbeta II. a za ňou bývalý futbalista David Beckham. Do zoznamu významných osobností britského kultúrneho života sa dostali aj J. K. Rowling, Adele, The Beatles, Paul McCartney a Elton John. 

 

William Shakespeare sa narodil v roku 1564, pričom presný dátum nie je známy. Z toho dôvodu jeho narodenie tradične oslavujú 23. apríla. Medzi Shakespearove najznámejšie dramatické diela patria Veselé panie windsorské, Mnoho kriku pre nič, Sen noci svätojánskej, Kupec benátsky, Skrotenie zlej ženy, Coriolanus, Rómeo a Júlia, Macbeth, Hamlet, Kráľ Lear, Othello, Antonius a Kleopatra a ďalšie. 

 

Informácie pochádzajú z webovej stránky www.bbc.co.uk a archívu agentúry SITA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies