Kukočov rituál pred duelmi: Hŕba jedla a veľká potreba

NETKY.SK • 24 Október 2013, 12:22 • 2 min
Kukočov rituál pred duelmi: Hŕba jedla a veľká potreba

CHICAGO - V 90. rokoch jedna z prvých európskych hviezd v basketbalovej NBA Toni Kukoč ohromila po príchode za Atlantik svojich amerických spoluhráčov nevšednými predzápasovými rituálmi. Chorvátsky krídelník si len pár hodín pred úvodným rozskokom doprial obrovskú porciu jedla, ktoré potom vylúčil z tela prirodzenou cestou.

slovakia

left justify in out

"Prvý zápas sezóny, tri hodiny popoludní, čiže asi štyri pred zápasom. Sedíme spolu v reštaurácii, objednáva si šalát, plný tanier cestovín, kura, pohár červeného vína, ako dezert tiramisu a všetko to spláchol jedným espressom. Sedím vedľa neho vyvalený a pýtam sa: 'Toni, toto je tvoj predzápasový rituál?' On odpovedá: 'Áno, v Európe sa poriadne najeme, dáme si pohár vína, kávičku, vrátime sa do hotela, poriadne si uľavíme na záchode a ideme hrať," prezradil pikošku Kukočov spoluhráč zo Chicaga Steve Kerr v televíznej šou Open Court. 

Splitský rodák Kukoč získal v Jordanovej ére Bulls v rokoch 1996 - 1998 tri tituly šampióna. Pre jeho univerzálnosť ho prezývali Pavúk zo Splitu či Európsky Jordan. V NBA si obliekal aj dresy Philadelphie, Atlanty a Milwaukee. Dovedna nastúpil v základnej časti na 846 zápasov, v ktorých nastrieľal 9810 bodov, doskočil 3555 lôpt a rozdal 3119 asistencií. Na olympijských hrách v Soule 1988 aj Barcelone 1992 získal striebornú medailu, je majstrom sveta z Argentíny 1990 a dvojnásobným európskym šampiónom (1989, 1991). V súčasnosti 45-ročný Kukoč (nar. 18. septembra 1968) je náruživý hráč golfu, stal sa dokonca amatérskym šampiónom Chorvátska v tomto športe. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies